Milli Şair Mehmet Akif Ersoy dualarla anıldı
Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 89. yılında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ev sahipliğinde Taceddin Dergahı'nda dualarla anıldı.
Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 89. yılında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ev sahipliğinde İstiklal Marşı’nın kaleme alındığı Taceddin Dergahı’nda düzenlenen programla anıldı.
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete irtihalinin 89. yılında, İstiklal Marşı’nı yazdığı Ankara’nın Altındağ ilçesi Hacettepe mahallesinde bulunan Taceddin Dergahı’nda dualar eşliğinde anıldı. Düzenlenen anma programına Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, şairler, yazarlar, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından öğrenciler İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını seslendirdi.
Burada konuşma yapan TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan faniliği ve dünyadaki acizliği, hakiki ebediyetin ise şöhretle değil rahmetle anılmakta olduğunu anımsatarak Ersoy’un sesinin milletin vicdanında hala yankılandığını, dizelerde geçen rahmetin bu mekanın duvarlarında yaşamaya devam ettiğini kaydetti.
Bugünün bir yas günü olmadığını, emaneti sürdürme kararlılığı olduğunu , bu meşale ve ocağın sönmeyeceğini dile getiren Arıcan, 'Ebediyet budur, rahmetle anılmak diyordu. Bu rahmete bir şahadet, bir sadakat, göstermek için Taceddin Dergahı’nı bir müze olarak görmüyoruz. Bu mekan bizim için ahlak mektebi, vicdan evi, Milli Mücadele’nin ruh cephesi, manevi kaynağı olmuştur' dedi.