Meclis'te Kayseri rüzgarı: Mantı, pastırma, yağlama sahneye çıktı!

Kayseri Milletvekili, TBMM'de Kayseri'nin eşsiz lezzetlerini tanıttı. Mantı, pastırma, yağlama ve daha fazlası Meclis kürsüsünde yerini aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meclis'te Kayseri rüzgarı: Mantı, pastırma, yağlama sahneye çıktı!

AK Parti Kayseri Milletvekili, Kayseri'nin zengin mutfağını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Kayseri'nin artık sadece yerel düzeyde değil, tüm Türkiye'de ve dünyada tanınan lezzetleri arasında yer alan Kayseri mantısı, pastırması ve sucuğunun yanı sıra; tanıtıma daha fazla ihtiyaç duyan yağlama, katmer, kete, yağ mantısı, piro mantısı ve Develi cıvıklısı gibi eşsiz tatlar da Meclis kürsüsünde gündeme geldi.

Meclis'te Kayseri rüzgarı: Mantı, pastırma, yağlama sahneye çıktı!

Basın mensuplarına ve vatandaşlara hitap eden Milletvekili, gastronominin Kayseri turizmine sağladığı katkıya dikkat çekerek, şehre gelen misafirlerin hem kültürel hem de damak zevki açısından eşsiz bir deneyim yaşadıklarını vurguladı.

‘Peki bütün bu güzellikleri aç karnına mı gezeceğiz?'

Öte yandan sosyal medya hesabı üzerinden de açıklamalarda bulunan Milletvekili, ‘Peki bütün bu güzellikleri aç karnına mı gezeceğiz? Tabii ki hayır! Kayseri’nin dillere destan mantısı, yağlaması, katmeri, sucuğu, pastırması, yağ mantısı, ketesi, simidi de ihtiyaç duyduğunuz anda imdadınıza yetişecek. Ağzınıza layık.’ ifadeleriyle Kayseri'nin meşhur lezzetlerini tanıtmaya devam etti.

Kayseri'nin gastronomi alanındaki zenginliği, hem şehrin tanıtımına hem de ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.