Mantıdan pastırmaya: Kayseri'nin lezzetleri Meclis'te tanıtıldı
TBMM'de Kayseri rüzgarı esti! Milletvekili Cıngı, lezzetin başkentinde düzenlenecek Gastronomi Günleri'ni duyurarak Türkiye'yi Kayseri'ye davet etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, bugün açılışı yapılacak olan ‘Kayseri Gastronomi Günleri’ etkinliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde duyurdu.-
‘Lezzetin başkenti Kayseri’ye davet ediyorum’
Milletvekili Cıngı, konuşmasında Kayseri’nin gastronomi alanındaki zenginliğine dikkat çekerek tüm Türkiye’yi etkinliğe davet etti.
‘Bu vesileyle biraz daha lezzetli bir konuya geçip tüm Kayserili hemşehrilerimi ve ülkemizin dört bir yanından gelecek olan misafirlerimizi 24-25-26 Ekim tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek Kayseri Gastronomi Günleri’ne davet etmek istiyorum. Mantı, yağlama, katmer, nevzine, sucuk, pastırma ve çemen gibi yiyeceklerin ana vatanı, lezzetin başkenti Kayseri’de şehrimizin eşsiz mutfağını, misafirperverliğini ve kültürel zenginliklerini hep beraber yaşayalım istiyorum.’
‘Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’
Cıngı, etkinliğin düzenlenmesinde katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti:
‘Bütün bu faaliyetleri yapan başta Kayseri Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, ilçe belediyelerimize, üniversitelerimize, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, vatandaşlarımıza, ayrıca organizasyonlarda emeği geçen Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası gibi kuruluşlarımıza ve tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.’
Kayseri mutfağı üç gün boyunca tanıtılacak
Kayseri Gastronomi Günleri, 24-26 Ekim tarihleri arasında üç gün boyunca sürecek. Etkinlikte kentin yöresel lezzetleri tanıtılacak, çeşitli atölye ve gösterilerle Kayseri mutfağının zenginliği katılımcılara sunulacak.
