Kıyır kıyır sirkeli kurabiye tarifi – Pratik, nefis tarifler

Pastaneden tuzlu kurabiye almaya son. Kıyır kıyır sirkeli nefis kurabiye tarifimizler artık evde tuzlu kurabiyelerinizi en kolay haliyle kendiniz yapın. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kıyır kıyır sirkeli kurabiye tarifi – Pratik, nefis tarifler

Ev hanımlarının son zamanlarda sıklıkla arattığı kurabiye tariflerinden sirkeli kıyır kurabiye ile karşınızdayız. Sirke kurabiyeye kıyırlık veren en önemli malzeme olarak öne çıkıyor. Özellikle ağızda dağılan nefis bir kurabiye elde etmenizi sağlayacak bu malzemenin ne kötü bir tadı ne de kokusu kalıyor. Kıyır kıyır tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte en güzel sirkeli kıyır tarifi… 

Gerekli malzemeler,

250 gram tereyağı ya da margarin (ben tereyağı tercih ettim)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım kahve fincanı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (sarısını üzeri için ayırın)
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un (dikkatli ekleyelim)

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu, Susam

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, sirke, tuz,  şeker ve yumurta akını alarak yoğuralım. Kabartma tozu ve unu kontrollü ilave edelim. Hamurumuz yumuşak kıvamda olacak. Hamurdan küçük parçalar alarak rulo şeklini verelim. (dilediğiniz şekli verebilirsiniz) Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Bu tarifle 40-50 adet arası kurabiye elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.