Kırmızı et altınla yarışıyor! Kayseri'de fiyatlar el yakıyor
Ulusal Kırmızı Et Konseyi verilerine göre, Kayseri'de et fiyatları hızla yükseliyor. Dana ve kuzu karkas fiyatları artarken, kasaplar satışların düştüğünü söylüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin 23 Ekim 2025 tarihli son verilerine göre, İç Anadolu Bölgesi genelinde olduğu gibi Kayseri’de de kırmızı et fiyatları yeniden yükseldi. Dana karkas kilogram fiyatı 469 lira 40 kuruş, kuzu karkas ise 496 lira 70 kuruş seviyesine çıktı.
Türkiye genelinde dana karkas ortalaması 465 lira 47 kuruş, kuzu karkas ortalaması ise 510 lira 50 kuruş olarak açıklandı. Bu hafta dana etinde 2 lira 28 kuruş, kuzu etinde ise 89 kuruşluk bir artış yaşandı.
Kayseri’de et Türkiye ortalamasının üzerinde
Kayseri’de kırmızı et fiyatları artık Türkiye ortalamasının da üstünde seyrediyor. Kentte dana kıyma 650 lira, dana kuşbaşı 700 lira, parça et 750 lira, sırt eti ise 850 liraya kadar çıktı.
Kuzu etinde durum daha da dikkat çekici… Kuzu külbastı ve kuzu şişin kilosu 900 lira civarında seyrederken, pirzola fiyatı bazı kasaplarda 1250 liraya kadar yükseldi.
Kasaplar, ‘Fiyatlar neredeyse her hafta değişiyor, vatandaş artık gramla et alıyo’ diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekiyor.
‘Artık et lüks oldu’
Kayseri’de kasaplar satışların her geçen gün azaldığını, vatandaşların daha çok kıyma ve kemikli et tercih ettiğini söylüyor.
Bir kasap, ‘Yem pahalı, elektrik pahalı, taşıma pahalı... Maliyet yükseldikçe biz de zam yapmak zorunda kalıyoz. Ama vatandaşın gücü kalmadı’ diye konuştu.
Maliyet baskısı sürüyor
Uzmanlar, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin önümüzdeki haftalarda da devam edebileceği uyarısında bulunuyor. Besi maliyetlerinin yanı sıra yem ve enerji giderlerinin artmasının üretici üzerinde büyük baskı oluşturduğu belirtiliyor.
