Kayserispor'un başarısı İstanbul'u rahatsız etti! Fenerbahçe maçı öncesi algı operasyonu iddiası...

Kayserispor'un Kasımpaşa galibiyeti sonrası Levent Tüzemen'in yaptığı kart yorumuna büyük tepki geldi. Erman Özgür ise tarafsızlığıyla alkış topladı. Beşiktaş taraftarları ve yorumcuları bu konulara şu ana kadar hiç girmeyerek takdir topladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayserispor'un başarısı İstanbul'u rahatsız etti! Fenerbahçe maçı öncesi algı operasyonu iddiası...

Kayserispor, geçtiğimiz hafta sonu ölüm kalım maçına çıktı. Sarı-Kırmızılı takım, 10 kişi kazandığı Kasımpaşa galibiyetiyle kümede kalma umutlarını artırdı. Kayserispor’un bu başarısı, İstanbul medyası tarafından görmezden geliniyor.

Gerek Fenerbahçe’ye yakın, gerekse de Galatasaray’a yakın spor yorumcuları, gazeteci kimliklerinin tersine taraflı yorumlarıyla tepki çekiyor. Önceki gün Süleyman Rodop, Kayserispor’un Kasımpaşa maçında görülen kartlarından dolayı eleştiride bulunmuş, ancak yazdığına pişman olarak paylaşımını silmişti.

Levent Tüzemen'in açıklamaları 'kodemi' olarak değerlendirildi

Bu kez de Levent Tüzemen isimli spor yorumcusu, algı yapmaya çalışıyor. Tüzemen’in, Kayserispor’un son 5 maçta 4 galibiyet aldığını umursamadan, final maçında her şeyini ortaya koyduğunu gözetmeden yaptığı yorum, “Kodemi” olarak adlandırıldı.

Kayserispor'un başarısı İstanbul'u rahatsız etti! Fenerbahçe maçı öncesi algı operasyonu iddiası...

Tüzemen: Kulübeden adam kartını temizledi

Tüzemen, “Kayserispor çok akıllı bir hareket yaptı, kartlarını temizledi. Nasıl olsa demişler ki, Fenerbahçe maçına ciddi gözle bakmayalım. Kartlarımızı temizleyelim, önümüze bakalım demişler. Sonraki maçlarda bu oyuncular bizim için daha önemli. Kulübeden adam kartını temizledi” yorumu yaptı.

‘İstanbul’a gelmesinler’ yorumu büyük tepki çekti

Tüzemen ayrıca, Kayserispor camiasını küçümseyerek, “Çok kritik, çok önemli oyuncuları kart gördü. Kayserispor İstanbul’a gelmesin. Masraf yapmasınlar en azından. Böyle tercihler olsun Futbol Federasyonu’nda. Gelmeyeyim, para harcamayayım. 3-0 mağlup sayılayım daha iyi mantığı. Bakış açısı bu” diyerek büyük tepki gördü.

Kayserispor'un başarısı İstanbul'u rahatsız etti! Fenerbahçe maçı öncesi algı operasyonu iddiası...

Erman Özgür’den tarafsız ve net çıkış: Zeka seviyesi düşüyor

Bu yorumlar, Kayserispor taraftarları tarafından “seviyesiz” olarak değerlendirilirken, Erman Özgür’ün yaptığı tarafsız yorum akıllara geldi. Özgür de Kayserispor-Fenerbahçe öncesi kart tartışmasına, “Zeka seviyesi gittikçe düşüyor” demişti.

Özgür, “Fenerbahçe haftaya da Kayserispor ile oynayacak. Benzer durumdaki bir takım. Birçok arkadaşım bana, 5 sarı kartlı Eyüp maçından sonra ‘Bak, 5 sarı kartlı Kayserispor maçını soruyor.’ diyor. İzlemişler bugün maçı. İzlemediler muhtemelen ama 5 sarı kartı görünce sosyal medyadan yangın yapmak istiyorlar. Gördüğüm kadarıyla zeka seviyesi gittikçe düşüyor. Ben de ona göre bir yorum yapayım. Başka türlü anlamıyorlar galiba” sözlerini sarf etmişti.

Orada can derdine düşmüş adam

Özgür ayrıca, “Maçları izleyin. Bugün Kayseri-Kasımpaşa maçını… Kan gövdeyi götürüyor, tabanlar, tekmeler havada uçuşuyor. Çünkü kümede kalma mücadelesi var. Orada can derdine düşmüş adam. Gördüğü kartlar, adamın haftaya kimle oynadığını falan hatırlamadığına yüzde bir milyon eminim” ifadelerini kullanmıştı. Beşiktaş taraftarları ve yorumcuları bu konulara şu ana kadar hiç girmeyerek takdir topladı.