Bu tarifle pankek ustası olun! Pratik tarifler

Özellikle çocukların sevdiği pankek hemen hemen her sofrada yerini alıyor. İşte sizi pankek ustası yapacak tarifin detayları haberimizde...

Bu tarifle pankek ustası olun! Pratik tarifler

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi pankek çeitli tariflerle hazırlanıyor. Pankek tutkunları ise en güzel tarifi araştırıyor. İşte pratik pankek tarifi

Genellikle kahvaltıda tüketilen pankek, çikolata, bal ve reçel gibi malzemelerle tadlandırılıyor. Kreple benzerlik gösteren pankek kalın ve kabarık görünüşüyle farklılık gösteriyor.

Pratik pankek tarifi

Temel olarak süt, un ve yumurta ile kabartma tozuyla hazrlanan pankek avada pişirilerek tüketiliyor. Sizi pankek ustası yapacak pratik tarifte pankek malzemeleri şöyle,

1 yumurta

7 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı toz şeker (Şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Yarım su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri uygun bir kaba aldıktan sonra köpük köpük olana kadar bir süre çırpın. Ardından süt ve sıvıyağ eklediğiniz karşımı homojen hale gelene kadar karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin. Yaklaşık 3-4 dakikalık karıştırma süresinde malzemelerin homojen hale geldiğinden emin olun.

Daha sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtıp az yağ ile silin. Karışımdan bir kepçe döktükten sonta üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin daha sonra altı pişen pankeği ters çevirerek her iki yüzünün de altın sarısı rengi olacak şekilde pişirmeye devam edin.

Servis tabağına aldığınız pankekleri pudra şekeri, çikolata ve meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

*Fotoğraf: Yemek.com