Kayserili Genel Başkan emekliler için imza kampanyası başlattı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek ülke genelinde bir imza kampanyası başlattıklarını açıkladı. Arıkan, kampanyayı sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajla duyurdu.

Kayserili Genel Başkan emekliler için imza kampanyası başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Video açıklamasında emeklilere yönelik açıklanan zam oranlarını eleştiren Arıkan, yapılan artışın emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmekten uzak olduğunu ifade etti. Açıklanan enflasyon oranları ile emekli maaşlarına yapılan zam arasındaki farkın kabul edilemez olduğunun altını çizen Arıkan, emeklilerin alım gücünün her geçen gün daha da düştüğünü vurguladı.

'Ülkede yoksulluk devam ediyor'

Mahmut Arıkan enflasyonun yüzde 30 seviyelerinde olduğu ve emeklilere yüzde 12 oranında zam yapılmasının adaletsiz olduğunu dile getirerek bu durumun ülkenin geleceğine ise zarar verdiğini ekledi. Ülkede yaşanan yoksulluk enflasyon ve faiz sorunlarının temelinde mevcut iktidar politikalarının bulunduğunu öne süren Arıkan, sorumluluğun hükümete ait olduğunu söyledi.

Kayserili Genel Başkan emekliler için imza kampanyası başlattı

SMS gönderildi

Saadet Partisi olarak emeklilerin taleplerini Meclis gündemine taşıdıklarını belirten Arıkan, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasına yönelik kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduklarını açıkladı. Bu teklifin yasalaşması için kamuoyunun desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Arıkan, vatandaşları imza kampanyasına katılmaya davet etti. Türkiye genelinde bazı vatandaşlara ise imza kampanyası SMS yoluyla gönderildi.