Kayseri yöresinin yerli ve milli tatlısı nasıl yapılır?

Özellikle havaların soğumasıyla birlikte Kayserililer bu tatlısız yapamaz! Kayseri'nin yerli ve milli tatlısı aside nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Kayseri yöresinin yerli ve milli tatlısı nasıl yapılır?

Kayseri’de havaların soğuması ile birlikte en çok tüketilen tatlıların arasında yerli ve milli lezzet olan ‘Aside’ yer alır.

Eskiden Kayseri’de sıcakken ekmek banarak, lohusayken süt yapan tatlı olarak tüketilen ‘Aside’ günümüzde hala tüketiliyor. Özellikle Kayserililerin vazgeçemediği bu lezzet, sadece üç malzemeden oluşması ile de favori tatlılardan biri olarak anılıyor. Puding kıvamında olması nedeniyle çocuklar tarafından da sevilerek tüketiliyor. İşte tarifi detayları;

Malzemeler

2 çay bardağı pekmez
2,5 su bardağı su 
1 su bardağı un

Hazırlanışı

Uygun bir tencerede un, su ve bir bardak pekmezi hiç topak un kalmayana kadar çırpalım. Sonra ocağın altını açıp, sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca bir bardak pekmezi ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Kaynamaya başlayan asidenin altını kapatalım. Sıcakken kaselere ayıralım. Soğuk veya sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kayseri yöresinin yerli ve milli tatlısı nasıl yapılır?