Kayseri Üniversitesi'nde mutfağa ilk adım: Geleceğin şefleri önlüklerini giydi
Kayseri Üniversitesi'nde gastronomi ve aşçılık alanında eğitim alan öğrenciler, meslek yolculuklarının simgesi olan önlükleri törenle giydi. İlk olma heyecanı, yemin ve güçlü mesajlarla birleşti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...
Kayseri Üniversitesi bünyesinde eğitim veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri için ‘‘Önlük Giydirme Töreni’‘ düzenlendi. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki program, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Törenin açılışında akademik ve sektör temsilcileri öğrencilere hitap etti. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, önlük giyen öğrencilerin her iki programın da ilk öğrencileri olduğuna dikkat çekerek bu adımın sembolik ve tarihî bir anlam taşıdığını vurguladı.
Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’nin gastronomi ve aşçılık alanında Türkiye’nin en gelişmiş uygulama merkezlerinden birine sahip olduğunu belirterek, öğrencilerin yalnızca teorik değil, uygulama gücü yüksek ve sektöre hazır bireyler olarak yetiştirildiğini ifade etti. Aşçılığın yalnızca yemek yapmak olmadığını dile getiren Karamustafa, önlüğün; disiplinin, emeğin ve meslek etiğinin simgesi olduğunun altını çizdi.
Konuşmaların ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı’na yeni başlayan öğrencilere önlükleri törenle giydirildi. Ardından öğrenciler, meslek yaşamlarının temel değerlerini içeren aşçılık yemini etti.
Programın sonunda, Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Kadim Bıyık tarafından Rektör Karamustafa’ya özel bir bıçak hediye edildi. Toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.

