Kayseri, Savunma sanayiinde gökyüzüne hazır!

Bugün savunma sanayi alanında yapılan dikkat çeken bir toplantı şehrin gündeminde yer aldı. Toplantıda Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu masaya yatırıldı. Hızla büyüyen TEİ'nin tedarikçi ağında yer almak isteyen firmalara bilgilendirme sunumu yapıldı.

Kayseri, Savunma sanayiinde gökyüzüne hazır!

Kayseri’nin savunma sanayi sektöründeki çabası dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak Hızla büyüyen TEİ’nin tedarikçi ağında yer almak isteyen firmalarla toplantı yapıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ‘’Savunma sanayiinde gökyüzüne imza atan ülkemiz için hazırız.’’ dedi

Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde yapılan toplantıda Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla devleşen TEİ'ye tedarikçi olmak isteyen firmalar için TEİ Finans ve Tedarik Genel Müdür Yardımcısı Emre Saylan tarafından sunum yapıldı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, Kayseri 2. Hava Bakım Fabrikası Müdürlüğü Komutanı Tuğgeneral Volkan Ersun Acar katıldı.

Kayseri, Savunma sanayiinde gökyüzüne hazır!

TEI nedir?

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), 1985 yılında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., GE Aerospace, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ve Türk Hava Kurumu (THK) ortaklığıyla kurulan anonim şirkettir. Havacılık sanayisine yüksek kalitede ürün ve hizmet sunulan TEI, uluslararası seviyede üretici ve küresel çapta bir tasarım merkezi olarak faaliyet göstermektedir. İlk motor ve motor parçalarının üretim ve sevkiyatını 1987 yılında gerçekleştiren TEI, her geçen gün hedeflerine adım adım ulaşarak zaman içerisinde modül ve uçak motoru parça üretimi ile montaj ve test teknolojisi gibi ileri üretim teknolojileri yurt dışından Türkiye’ye transferini gerçekleştirmektedir. Öte yandan uluslararası standartlarda yüksek kaliteli üretim ve güvenilirliğiyle global pazarda yer almaktadır.