Kayseri'nin o ilçesine dev proje: Yeni Hükümet Konağı için ihale tarihi belli oldu!

Kayseri'de yeni hükümet konağı yapımı için ihale süreci başlatıldı. 3 bin 500 metrekarelik bina 500 günde tamamlanacak.

Kayseri'nin o ilçesine dev proje: Yeni Hükümet Konağı için ihale tarihi belli oldu!

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yeni hükümet konağı yapımı için düğmeye basıldı. Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülecek proje kapsamında ilçeye yeni ve modern bir kamu binası kazandırılması planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, ‘Pınarbaşı Hükümet Konağı Yapım İşi’ adıyla yapılacak ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesi kapsamında açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek. Tekliflerin ise yalnızca EKAP üzerinden elektronik ortamda alınacağı bildirildi.

İhale 5 Mart’ta yapılacak

İhalenin, 5 Mart 2026 Perşembe günü saat 10.30’da yapılacağı öğrenildi. E-tekliflerin açılacağı yerin ise Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürlüğü İhale Servisi olduğu açıklandı.

3 bin 500 metrekarelik yapı inşa edilecek

Proje kapsamında, 425 ada 1 parsel üzerinde B+Z+2 katlı betonarme karkas bir bina yapılacak. Yeni hükümet konağının toplam inşaat alanının 3 bin 503 metrekareyi aşacağı ifade edildi.

500 günde tamamlanması planlanıyor

İhaleyi alacak firmaya yer tesliminden itibaren 500 takvim günü süre tanınacağı belirtilirken, sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içinde çalışmalara başlanacağı kaydedildi.

İhale şartnamesine göre, ihaleye sadece yerli istekliler katılım sağlayabilecek. Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin ise yalnızca fiyat esasına göre belirleneceği aktarıldı.

Geçici teminat bedelinin teklif edilen tutarın yüzde 3’ünden az olmayacağı belirtilirken, tekliflerin geçerlilik süresinin ise ihale tarihinden itibaren 120 gün olacağı bildirildi.

İhale dokümanlarına EKAP üzerinden ulaşılabileceği, detaylı bilgilerin de yine sistem üzerinden incelenebileceği ifade edildi.