Kayseri'nin lezzeti İzmir'de toplanıyor: Kapış kapış gidiyor!
Kayseri mutfağının geleneksel lezzeti olan kabak çiçeği dolması İzmir'de yoğun ilgi görüyor. Yaz aylarında sabahın erken saatlerinde toplanan kapalı kabak çiçekleri, pazarlarda satışa sunuluyor. Ayrıca kilosu uygun fiyata satışa konuldu.
Kayseri mutfağının eşsiz lezzetlerinden kabak çiçeği dolması, İzmir’de de sofraların gözdesi oldu. Yaz aylarında sabahın erken saatlerinde özenle toplanan kapalı kabak çiçekleri, pazarlarda uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Yoğun ilgi gören bu yemek hafifliği ve kendine özgü tadıyla vatandaşların tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Tazesini bulmak için yarışıyorlar
Özellikle yaz döneminde pazar tezgâhlarında sıkça rastlanan çiçekler kısa sürede tükeniyor. Sabah erken saatlerde toplanması gereken kabak çiçekleri kapalı halde satışa sunuluyor. Bu nedenle pazara gelenler ürünleri tazeyken almak için adeta yarışıyor.
Yaz aylarında fazla tercih ediliyor
Kabak çiçeği dolması, çoğunlukla iç harcına et eklenerek hazırlanıyor. Özenle doldurulan çiçekler, pişirilip yoğurtla birlikte ikram ediliyor. Hafif ve lezzetli olması nedeniyle hem öğle hem de akşam sofralarında tercih edilen dolma özellikle yaz aylarında sıkça tüketiliyor.

