Kayseri'nin lezzet şöleni başladı: 1 ton pastırmalı kuru fasulye dağıtıldı!
Bu yıl 3.'sü düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde renkli görüntülerle başladı. Başkan Büyükkılıç'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, vatandaşlara tam 1 ton pastırmalı Gömeç kuru fasulyesi ikram edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kayseri Gastronomi Günleri bu yıl üçüncü kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kayseri mutfağının tüm renkleri buluştu
Açılışa; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Dursun Ataş, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Pastacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, şefler, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kayseri Pastacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, kentin tarih, kültür ve gastronomiyi bir arada barındıran nadir şehirlerden biri olduğunu belirterek, ‘‘Kayserimiz köklü mutfak geçmişiyle bir gastronomi merkezidir’‘ dedi.
‘‘Kayseri’nin tadı farklı’‘
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında, 6 bin yıllık geçmişe sahip bir şehirde mutfak zenginliğinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı: ‘‘Kayserimizde en az 200 spesifik ürün var. Mantının bile 30-40 çeşidi mevcut. Ama bir kaşığa 40 tanesi sığmıyorsa o mantı değildir. Kayseri pastırmasıyla yarışılıyorsa bilin ki bir numara Kayseri’dir. Tatmadan da anlaşılmaz diyoruz.’‘
‘‘Taklitler aslını yaşatır’‘
Milletvekili Dursun Ataş da konuşmasında Kayseri lezzetlerinin tescilli bir miras olduğunu hatırlatarak, ‘‘Pastırmamızı Kastamonu taklit ediyor, sucuğumuzu Afyon. Ama Evliya Çelebi 360 yıl önce tescillemiş. Taklitler ancak aslını yaşatır’‘ ifadelerini kullandı.
Açılışta, protokol üyeleri tarafından kurdele kesiminin ardından vatandaşlara tam 1 ton pastırmalı Gömeç kuru fasulyesi ikram edildi. Renkli etkinliklerin yer aldığı 3. Kayseri Gastronomi Günleri, 26 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

