Kayseri Kalesi sanat galerisine dönüşüyor! Altı sergi tek açılışta...
Kayseri Mimarlık Festivali, Kayseri Kalesi'nde altı farklı sergiyle sanatseverlere kapılarını açıyor. Sümerbank'tan Kültepe'ye, Cami-i Kebir'den Kayseri Kalesi'ne… Altı sergi tek festivalde buluşuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...
TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen IV. Kayseri Mimarlık Festivali, bu yıl da kente kültür ve sanat dolu günler yaşatacak.
2-5 Ekim 2025 tarihleri arasında Kayseri Kalesi’nde gerçekleşecek festival kapsamında, 2 Ekim Perşembe günü aynı saatlerde altı ayrı sergi sanatseverlerle buluşacak.
Festivalin teması olan ‘Yeni Topluluklar: Bir Arada Yaşamın Mimarlığı’ çerçevesinde hazırlanan sergiler, kentin kültürel mirası, endüstri geçmişi, mimari değerleri ve toplumsal belleğini farklı bakış açılarıyla ortaya koyacak.
Geçmişten günümüze izler
Açılacak sergiler arasında,
- ‘Kaleiçi’nde Sümer Köşesi: Yeni Topluluklar Üzerine AGÜ Mimarlıktan Seçkiler’
- ‘Boşluğa Eklenmek’
- ‘Kökler’ Fotoğraf Sergisi
- ‘Kültepe’ Konulu Fotoğraf Sergisi
- AGÜ Sümer Kampüsü Büyük Ambar Binası Restorasyon Projesi’
- ‘Kayseri Cami-i Kebir Ahşap Kapıları İhya Projesi’ yer alıyor.
Her biri farklı kurumlar, akademisyenler ve öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan sergiler, geçmişten geleceğe köprü kuran güçlü içerikleriyle dikkat çekiyor.
Sümerbank Bez Fabrikası’ndan Kültepe’ye, Cami-i Kebir’den Kayseri Kalesi’nin duvarlarına kadar kentin hafızasında derin izler taşıyan mekânları konu edinen sergiler, hem mimari hem de kültürel değerlerin korunmasına yönelik önemli bir farkındalık sunacak.
2 Ekim Perşembe günü 19.30-20.00 saatleri arasında Kayseri Kalesi’nde eşzamanlı olarak açılacak sergilere tüm kent halkı davetli.
