Kayseri'den dünya mutfağına bir yolculuk: Yeni dönem başladı!

Mandacılık Çalıştayı sonrası Develi'de yapılan ziyaretler, yerli üretimi İtalya'ya rakip yapma hedefini gözler önüne serdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'den dünya mutfağına bir yolculuk: Yeni dönem başladı!

Kayseri’de yaklaşık 20 gün önce gerçekleştirilen ‘Mandacılık Çalıştayı’nın ardından somut adımlar atılmaya başlandı.

Kayseri’nin önemli manda yetiştiriciliği merkezlerinden biri olan Develi ilçesi, çalıştayın çıktıları doğrultusunda dikkat çeken bir ziyaret programına ev sahipliği yaptı.

Akademisyenler ve yetkililer sahada

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda verdiği bilgilere göre; Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı ve 8 akademisyen, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü, Develi Belediye Başkanı, ilçe başkanı ve ilgili birlik başkanı ile birlikte Develi’ye bağlı Soysallı, Çayırözü ve Sindelhöyük mahallelerinde bulunan manda çiftliklerini ziyaret etti.

Kayseri'den dünya mutfağına bir yolculuk: Yeni dönem başladı!

Ziyaretlerde, manda yetiştiricilerinin karşılaştığı sorunlar dinlenerek not alındı. Paylaşımda, manda ürünlerinin eşsiz besin değeri taşıdığına vurgu yapan Milletvekili Cıngı, bu ürünlerin katma değer kazandırılarak iç piyasaya sunulmasının yanı sıra, üreticilerin ihracata yönlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Milletvekili Cıngı, bu hedefin kısa, orta ve uzun vadeli planlar çerçevesinde bir proje mantığıyla yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, Kayseri’ye özgü bir marka oluşturma vizyonuna da dikkat çekerek, ‘Önümüzdeki dönemde ‘Kayseri Mozarellası’ diye bir tabir duyarsanız şaşırmayın,’ sözleriyle manda sütünden elde edilecek özel bir ürünün müjdesini verdi.

Kayseri’de tarımsal üretim ve hayvancılık alanında atılan bu adımların, kırsal kalkınmayı desteklemesi ve yöre ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.