Kayseri'deki unutulmaz festival! Hem damaklar şenlendi, hem gelecek şekillendi!
Gacerden cevizli pideye, hasırdan ahşap oymaya... Gelenek ile geleceği buluşturan festivalde yok yoktu! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...
49. Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle Develi Seyrani Kampüsü, adeta kültürel bir mozaiğe dönüştü. Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kayseri Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programı iş birliğiyle hayata geçirilen etkinlikler, hem damaklara hem de zihinlere hitap etti.
Tescilli tatlar ve kaybolan meslekler yan yana
Festivalde, Develi’ye özgü Gacer, cıvıklı, cevizli pide ve pırtımpırt yemeği gibi lezzetler başroldeydi. Bunların yanı sıra, kayısı dolması, camız kaymağı, güveçte Kızık fasulyesi, erişte, tepsi mantısı ve Gacer dolazı gibi el emeği ürünler büyük ilgi gördü.
Unutulmaya yüz tutmuş zanaatlara da özel bir alan ayrıldı. Hasır örme, ahşap oyma, kamış ve kındıra örgücülüğü gibi geleneksel el sanatları, halk eğitim merkezinin kursiyerleri tarafından sergilendi.
Sektörle öğrenci buluşması dikkat çekti
Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri de ‘‘Sektör-Öğrenci Buluşması’‘ oldu. Turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösteren firma temsilcileri ile öğrenciler bir araya gelerek, kariyer planlamaları üzerine bilgi alışverişinde bulundu. Sektörün deneyimli isimleri, gençlere yol gösterici paylaşımlarda bulundu.
Halk oyunları ve sıcak süt
Programa; Kaymakam Yusuf Turan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Belediye Başkanı Adem Şengül ile ilçe protokolü, akademisyenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ise etkinlik alanında sıcak süt ikramında bulundu. Günün finali ise N.M. Maşlak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Zile kıyafetleriyle sahnelediği halk oyunları gösterisiyle taçlandı.
Fotoğraflar: Nezir Ötegen


