Kayseri'deki kütüphanede çay masrafı gündem oldu

Talas Mevlana Kütüphanesi'nde yoğun vize döneminde saatler geçiren öğrenciler, yüksek fiyat nedeniyle çay ücretlerinden memnun değil.

Kayseri'deki kütüphanede çay masrafı gündem oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de üniversite öğrencileri, vize haftasına girilmesiyle birlikte kaldıkları yurtların etüt salonları ve şehirdeki kütüphanelerde yoğun bir şekilde ders çalışıyor. Öğrenciler, bazen saatlerce bazen tüm günlerini kütüphanelerde geçiriyor ve bu süre zarfında içecek ihtiyacını karşılamak için kütüphanelerde bulunan otomatlara yöneliyor.

En yüksek fiyat burada

Kayseri’deki çoğu kütüphanede çay öğrencilerin bütçelerine uygun 1 veya 2 TL gibi fiyatlarla satışa sunulurken Talas Mevlana Kütüphanesi’nde otomatlarda çay 15 TL’den satılıyor. Öğrenciler aldıkları burs, kredi veya ailelerinden aldıkları harçlıklarla geçimlerini sağladıkları için yüksek çay fiyatları ekonomik açıdan zorluk yaratıyor.

Ekonomik koşullar doğrudan öğrencileri etkiliyor

Kütüphanede öğrencilerin her gün  iki çay içmeleri durumunda bir aylık maliyeti 930 TL’ye ulaşıyor. Haftada sadece üç kez içmeleri halinde bile 360 TL’lik bir harcama söz konusu oluyor. Öğrenciler için bu rakamların eğitim döneminde günlük harcamaları açısından yüksek ve mevcut ekonomik koşullar altında bütçelerini zorluyor. Üniversite öğrencileri aldıkları burs, kredi veya ailelerinden temin ettikleri harçlıklarla geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Ekonomik koşulların giderek zorlaşması özellikle günlük harcamalarını ciddi şekilde etkiliyor.

Vize haftası kütüphaneler dolup taşıyor

Üniversite öğrencileri vize haftasına girmesiyle birlikte kütüphanelerde ders çalışma yoğunluğu arttı. Öğrenciler, sınav dönemlerinde derslerini verimli bir şekilde çalışabilmek için kütüphanelere yöneliyor. Öğrenciler bazen saatlerce bazen tüm günlerini kütüphanelerde geçiriyor. Buradaki sessiz çalışma ortamı ve uygun çalışma alanları nedeniyle tercih ediliyor. Özellikle vize ve final haftalarında  doluluk oranları ciddi şekilde artıyor.