Kayseri'de vatandaşa sorduk: Eşinizde değişmesini istediğiniz bir özellik var mı?
Kayseri Anadolu Haber mikrofonu bu kez evli vatandaşlara uzattı. 'Eşinizde değiştirmek istediğiniz bir özellik var mı?' sorusuna verilen samimi yanıtlar, evliliklerde sevgi, sabır ve saygının önemini bir kez daha ortaya koydu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kayseri Anadolu Haber olarak bu kez sokağın nabzını tuttuk. Vatandaşlara, evliliklere dair samimi bir soru yönelttik: ‘Eşinizde değiştirmek istediğiniz bir özellik var mı?’
Gelen yanıtlar, yıllara dayanan evliliklerin tecrübesini, sevginin gücünü ve saygının önemini ortaya koydu
‘Biraz daha mülayim olsa güzel olur’
Bazı vatandaşlar eşlerinde köklü değişiklikler değil, küçük davranış farklarının yeterli olacağını dile getirdi. Uzun yıllardır evli olduğunu belirten bir vatandaş, ‘47 senelik evliyiz. Çok memnunum. Biraz daha mülayim olsa güzel olur ama eşimden Allah razı olsun’ diyerek hem eleştirisini hem de memnuniyetini dile getirdi.
Bir başka yurttaş ise, eşlerin birbirine daha anlayışlı davranması gerektiğini vurguladı.
Saygı olmadan sevgi olmaz
Röportajımızda öne çıkan kavramlardan biri saygı oldu. Eşini kaybettiğini ifade eden bir vatandaş, ‘İki kişi arasında saygı olmazsa sevgi de kalmaz. Saygı biterse her şey biter’ sözleriyle evliliklerin temel taşına dikkat çekti.
‘Hiçbir şeyini değiştirmek istemiyorum’
Mikrofon uzattığımız birçok vatandaş ise eşlerinde değiştirmek istedikleri hiçbir özellik olmadığını söyledi. ‘Eşimi çok seviyorum, hiçbir huyunu değiştirmek istemem’ diyen bir yurttaş, sevginin kusurları görmezden getirdiğini ifade etti.
Bazı vatandaşlar ise eşlerine olan sevgilerini açıkça dile getirerek, ‘Dünyalar kadar seviyorum’ sözleriyle duygularını paylaştı.
Küçük kusurlar, büyük bağlar
Eşinin zaman zaman agresif olduğunu söyleyen bir vatandaş bu durumun değişmesini isteyebileceğini belirtirken, çoğunluk evlilikte küçük kusurların doğal olduğunu vurguladı.
Kayseri sokaklarından mikrofonumuza yansıyan bu içten yanıtlar, evliliklerin temelinde sabır, sevgi ve saygının yer aldığını bir kez daha gösterdi.
Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşın sesini duyurmaya, sokağın gündemini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.