Kayseri'de üç kişiyi öldürüp Gürcistan'a kaçmıştı! Dosya yıllar sonra kapandı
Kayseri'de asayiş suçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 2025 yılı içerisinde meydana gelen kasten öldürme ve kasten yaralama olaylarının tamamının aydınlatıldığı bildirildi. Ayrıca 2022 yılında Kayseri'de üç kişiyi öldürüp Gürcistan'a kaçan şahıs da yakalandı.
Kayseri’de asayiş suçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 2025 yılı içerisinde meydana gelen kasten öldürme ve kasten yaralama olaylarının tamamının aydınlatıldığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda bu olaylarla bağlantılı tüm şüphelilerin yakalanarak adli mercilere teslim edildiği açıklandı.
Gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde toplam 110 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 54’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hakkında kırmızı bülten çıkarıldı
Geçmiş yıllara yönelik dosyalarda ele alındığı belirtildi. 2022 yılında üç kişiyi öldürdükten sonra firar eden bir şahısla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında söz konusu şüphelinin Gürcistan’da olduğu tespit edildi. Uluslararası düzeyde yürütülen girişimler sonucunda şahıs hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı ve Gürcistan makamları tarafından yakalanmasının sağlandığı bildirildi.
Ayrıca önceki yıllarda meydana gelen ve faili meçhul olarak kayıtlara geçen toplam 7 cinayet olayının da aydınlatıldığı öğrenildi. Bu olaylarla bağlantılı şüphelilerin tespit edilerek yakalandığı, haklarında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.
Yürütülen soruşturma ve operasyonlar sırasında çok sayıda suç unsurunun da ele geçirildiği açıklandı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda 22 adet tabanca, 11 adet tüfek ile 20 adet kesici ve delici aletin ele geçirildiği bildirildi.