Kayseri'de sanatla kurulan dostluk köprüsü: ''Bi' Dünya Sanat'' sergisi büyüledi

Dünyanın dört bir yanından Kayseri'ye gelen öğrenciler, fırçalarını kültürlerin buluştuğu bir tuvale dönüştürdü. Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde açılan ''Bi' Dünya Sanat'' sergisi, renkleriyle ve hikâyeleriyle sanatseverleri etkiledi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de sanatla kurulan dostluk köprüsü: ''Bi' Dünya Sanat'' sergisi büyüledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Medeniyetin Burçları Derneği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen ‘‘Bi’ Dünya Sanat’‘ adlı karma sergi, Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında hayata geçirilen sergi, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kültürel miraslarını sanata dönüştürdükleri özel eserleriyle dikkat çekti. Açılış törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı.

Kayseri'de sanatla kurulan dostluk köprüsü: ''Bi' Dünya Sanat'' sergisi büyüledi

‘‘Sanat evrensel bir dil’‘

Milletvekili Murat Cahid Cıngı, konuşmasında sanatın evrensel bir dil olduğuna vurgu yaparak, ‘‘Kayseri’ye dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler, sanat sayesinde ortak bir duygu dünyası kuruyor’‘ dedi.

Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun da serginin bir sanat etkinliğinden öte, medeniyetler arası bir buluşma olduğunu belirtti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzmanı İsmail Özsoy ise programın öğrencilerin yalnızca akademik değil, kültürel ve kişisel gelişimlerine de katkı sunduğunu ifade etti.

Kayseri'de sanatla kurulan dostluk köprüsü: ''Bi' Dünya Sanat'' sergisi büyüledi

Sanat Galerisi kültürel merkez haline geldi

Sanatı evrensel bir dil olarak öne çıkaran ‘‘Bi’ Dünya Sanat’‘ sergisi, farklı coğrafyalardan gelen gençlerin renk, duygu ve hikâyelerini bir araya getirerek Kayseri’de kültürler arası bir köprü oluşturdu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde kültür ve sanat projelerine ev sahipliği yapan Büyük Şehir Sanat Galerisi, yerel sanatçılarla birlikte uluslararası sanat üretimlerine de kapılarını açmayı sürdürüyor.

Kayseri'de sanatla kurulan dostluk köprüsü: ''Bi' Dünya Sanat'' sergisi büyüledi