Kayseri'de rekor etkinlik için destek yok - Bağlamış: Bu konuya duyarlı değiller!
Kayseri'de düzenlenecek olan 2. Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı lansman toplantısı için Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamalarda bulunan KTB Başkanı Recep Bağlamış, yerel yönetim ve odaların rekor etkinliklere duyarlı olmadığını ifade etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kayseri’de düzenlenecek olan 2. Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı lansman toplantısı için açıklamalarda bulunan KTB Başkanı Recep Bağlamış, rekor denemeleri için oda ve yerel yönetimlerin duyarlı olmadığını söyledi.
Kayseri’de 23-25 Ekim tarihleri arasında Crowne Plaza’da düzenlenecek olan 2. Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı lansman toplantısı için kayseri Gazeteciler Cemiyet’ini ziyaret eden Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıtla dikkatleri çekti.
‘Maalesef şehrimizde buna öncülük edilemiyor’
Düzenlenen lansman toplantısında Afyon’da düzenlenen ‘Dünyanın en büyük sucuklu yumurtası’ ile rekorlar kitabına girmek için yapılan etkinliği hatırlatan gazeteci Başkan Bağlamış’a ‘Etkinliğin benzeri geçmişte Kayseri'de pastırma olarak yapılmıştı. Bu çalıştaydan sonra Kayseri'nin yeniden pastırmada, sucuğunda mantısının tanıtımı için böyle büyük bir etkinlik ses getirecek, rekorlar kitabına girecek bir etkinlik düşünüyor musunuz?’ sorusunu yöneltti.
Başkan Bağlamış, oda veya borsanın böyle bir etkinliğin bütçesini tek başına kaldıramayacağını söyleyerek, ‘Bizim diğer odalarımız ve yerel yönetimlerimiz bu konuya duyarlı değil. Biz Kayseri Ticaret Borsası olarak zaten yaklaşık 7 yıldır hem elimizde hem diğer illerde Kayseri'nin sucuğunu pastırmasını mantısını tanıtmak adına gayretlerimiz devam ediyor. Aslında bunu bir geleneksel hale getirip her zaman söylediğim gibi yılda en az bir defa olmak üzere en azından Kayseri Pastırma Sucuk ve Mantısını içeren bir festival olması gerektiği her zaman sizlerle birlikte bizlerin de kanaati. Maalesef şehrimizde buna öncülük edilemiyor. Biz yine et sektörüyle ilgili özellikle şehrimizin üretmiş olduğu özel markalarla ilgili sucuk pastırma gibi ürünlerimizle ilgili hem yerel de hem de ulusal da tanıtmaya devam ediyoruz’ ifadeleri ile dikkatleri çekti.
