Kayseri'de market kararından dönmedi! Üstüne zam yaptı

Kayseri'de geniş ürün yelpazesiyle sıkça tercih edilen zincir marketlerden biri olan File, plastik poşet satışını tamamen kaldırmıştı. Ancak söz konusu uygulama, fiyatları ve zorunluluğu nedeniyle hem sosyal medyada hem de müşteri nezdinde eleştiri konusu oldu. Buna rağmen uygulamadan vazgeçilmedi. Tüm bunların üzerine bir de zam yapıldı.

Kayseri'de market kararından dönmedi! Üstüne zam yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de geniş ürün yelpazesiyle sıkça tercih edilen zincir marketlerden biri olan File, plastik poşet satışını tamamen kaldırmıştı. Ancak fiyatlar ve zorunluluk nedeniyle tepkilere yol açan uygulamadan geri adım atılmadı. Tüm bunların üzerine bir de zam geldi.

Daha önce plastik poşet satışı yapan market uygulama değişikliğiyle birlikte önce karton poşetleri 2 TL’den satışa çıkardı. Uygulamanın ilk döneminde birçok müşteri market kasalarında poşet bulamaması ve karton, bez poşetlerin pahalı olması nedeniyle şikayetçi oldu. Özellikle sosyal medyada çok sayıda vatandaş zorunlu olarak alışveriş çantası almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Poşetlere zam yaptı

Tepkilere rağmen market, karton poşetlerin fiyatını kısa süre önce 2.90 TL’ye yükseltti. Bazı müşteriler bu çantaları almak istemediklerini belirtirken, alışveriş sonrasında poşetsiz çıkmanın zor olması nedeniyle mecburen satın aldıklarını ifade etti.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), konuya ilişkin karar verdi. KDK, bazı zincir marketlerin plastik poşet yerine daha pahalı olan kağıt ve bez çanta satmasının, tüketiciye ekonomik yük getirdiğine dikkat çekerek, uygulamanın denetlenmesini ve gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.