Kayseri'de maaşlar ev kiralarına gidiyor
Kayseri'de artan kira ve temel gıda fiyatlarının vatandaşın yaşam koşullarını zorladığını belirten BBP Kayseri İl Başkanı Murat Kelek, insani şartlarda bir evin kirasının 20 bin liraya dayandığını söyledi.
Büyük Birlik Partisi Kayseri İl Başkanı Murat Kelek, Kayseri’de barınma ve temel gıda fiyatlarının vatandaş üzerindeki baskıyı her geçen gün artırdığını söyledi.
Kayseri’de kira fiyatlarının semte ve konutun niteliğine göre büyük farklılık gösterdiğini belirten Kelek, ‘7–8 bin liraya ev var deniliyor ama bu rakamlar çoğu zaman insan sağlığına uygun olmayan, küf ve altyapı sorunu olan yerler için geçerli. Bir ailenin insani koşullarda yaşayabileceği evlerin kirası bugün 15 bin ile 20 bin lira arasında’ dedi.
BARINMA KRİZİ DERİNLEŞİYOR
Kelek, kira artışlarının özellikle dar gelirli aileleri zorladığını vurgulayarak, ‘Asgari ücretli ya da emekli için bu rakamlar sürdürülebilir değil. Vatandaş maaşını daha cebine koymadan kiraya vermek zorunda kalıyor’ ifadelerini kullandı.
TEMEL GIDA DA CEP YAKIYOR
Ekmek fiyatlarına da değinen Kelek, ‘Kayseri’de ekmek kısa süre öncesine kadar 11 liraydı. Yapılan son zamlarla birlikte 14 liraya çıktı. Temel gıda maddeleri bile artık vatandaş için ciddi bir yük haline gelmiş durumda’ diye konuştu.
Geçim sıkıntısının yalnızca gelir artışıyla çözülemeyeceğini vurgulayan Murat Kelek, ‘Barınma ve temel ihtiyaçlar kontrol altına alınmadan vatandaş rahat nefes alamaz. Bu tablo artık münferit değil, toplumun genelini ilgilendiren bir sorun haline gelmiştir’ değerlendirmesinde bulundu.