Kayseri'de kıymalı, peynirli ve güveç pişirme ücretleri ne kadar oldu? Ekmek zammı sonrası işte rakamlar!

Kayseri'de alınan kararlar ekmek fiyatı 9 TL'den 11 TL'ye yükseltildi. Zam sonrası yeni tarifedeki detaylar ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de kıymalı, peynirli ve güveç pişirme ücretleri ne kadar oldu? Ekmek zammı sonrası işte rakamlar!

Kayseri’de geçtiğimiz hafta Fırıncılar ve Uncular Odası tarafından alınan ve ardından onaylanan yeni tarifeye göre 200 gram ekmek fiyatı 9 TL’den 11 TL’ye çifte pide olarak bilinen ekmek fiyatı ise 18 TL’den 22 TL’ye yükseldi. Ekmek fiyatlarının artmasının ardından Fırıncılar ve Uncular Odası yeni tarifesi belli oldu.

Pide pişirme ücretleri ne kadar? 

Kayseri’de vatandaşlar tarafından sıkça tercih edilen ve hemen hemen her öğünde tüketilen kıymalı ve peynirli gibi iç harcın fırınlara götürülmesi ile hazırlanan pidelerde pişirme ücreti tarifeye göre 200 gram hamur için 15 TL olarak yer aldı.

Büyük ve küçük güveç pişirme ücreti ne kadar?

Yeni tarifede Kayseri’ye özgü fırın ağzı, patlıcan güveci gibi yemeklerin pişirildiği güveç kaplarını fırında pişirmek isteyenlerin ödeyeceği rakam ise küçük güveç için 80 TL, büyük güvenç büyük için 110 TL olarak yer aldı.

Diğer fiyatlar ne kadar oldu? 

Tarifede yer alan diğer fiyat bilgileri ise şöyle: 

Pide Sandviç (Dürüm Ekmeği), 130 gram: 9,00 TL
Lavaş ve Dürüm Ekmeği (Tekli), 150 gram: 11,00 TL
Lavaş ve Dürüm Ekmeği (Çiftli), 300 gram: 22,00 TL
Tahinli Ekmek (400 gram hamur dahil) pişirme ücreti: 45,00 TL
Yağlı Ekmek (400 gram hamur dahil) pişirme ücreti: 45,00 TL
Roll Ekmek, 50 gram: 4,00 TL