Kayseri'de kedilere yardım etmek isterken binlerce lirasından oldu

Kayseri'de, kedilere mama siparişi için yardım isteyen bir vatandaş, M.S.S. (19) tarafından kredi kartı bilgilerini ele geçirerek 182 bin 750 TL dolandırıldı. Polis ekipleri şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Kayseri'de kedilere yardım etmek isterken binlerce lirasından oldu

Kayseri’de, kedilere mama siparişi için yardım isteyen bir vatandaşı kredi kartı bilgilerini ele geçirerek 182 bin 750 TL dolandıran M.S.S. (19), polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri'de kedilere yardım etmek isterken binlerce lirasından oldu

Kart bilgilerinin fotoğrafını çekti

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 29 Aralık’ta bir vatandaşın kedilere mama siparişi vermek amacıyla yardım istediği kişi tarafından dolandırıldığı yönünde ihbar alındı. Şüphelinin, yardım etme bahanesiyle mağdurun kredi kartı bilgilerinin fotoğrafını çektiği ve mobil bankacılık şifresini öğrendiği, bu bilgilerle hesaptan 182 bin 750 TL harcama yaptığı belirlendi. Bu kapsamda Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi ve saha çalışmaları sonucunda olayı gerçekleştirdiği tespit edilen M.S.S., yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, polis merkezine götürüldü.