Kayseri'de ilçeler arası gözle görülür fiyat farkları...

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma Kayseri'de en çok tüketilen yiyeceklerden biri olarak öne çıkıyor. Ancak dondurmanın fiyatı şehir genelinde her noktada aynı değil. Vatandaşlar özellikle artan maliyetler nedeniyle farklı işletmelerde aynı ürüne farklı ücretler ödemek zorunda kalıyor.

Kayseri'de ilçeler arası gözle görülür fiyat farkları...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarında Kayseri’de en çok tüketilen ürünlerin başında gelen dondurma artan talep ve maliyetlerle birlikte fiyat farklılıklarıyla dikkat çekiyor. Kayseri genelinde dondurma fiyatları sabit değil ilçeden ilçeye hatta mahalleden mahalleye değişiklik gösteriyor.

Sıcak yaz günlerinin etkisini hissettirdiği Kayseri’de serinlemek isteyen vatandaşların ilk tercihi dondurma oluyor. Yaz aylarında en çok tüketilen yiyeceklerden biri olan dondurma bu yıl da kent genelinde yoğun ilgi görüyor.

İlçeye göre fiyat değişiyor

Talas ilçesinde dondurmanın bir top fiyatı 60 ila 70 TL’ye kadar çıkarken, Melikgazi’de bu rakam 40 ila 50 TL arasında değişiyor. Kocasinan ilçesinde ise bir top dondurma 30 ila 40 TL arasında satılıyor. Talas, Melikgazi ve Kocasinan ilçeleri arasında fiyat farkları dikkat çekiyor. Vatandaşlar ise bu fiyat değişikliklerinin nedenini merak ediyor.

Kayseri’de dondurma fiyatlarının farklılık göstermesinin nedenlerinden biri de her ilçedeki işletme maliyetlerinin birbirinden farklı olmasından kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. Özellikle Talas İlçesinde  nüfusu yoğun ve kafe kültürünün gelişmesi nedeniyle kira ve genel giderler yüksek olduğundan bu maliyet ürün fiyatlarına da yansıyor.