Kayseri'de herkes bunu araştırıyor – Küllü kurabiye tarifi…

Kayserililer 'Küllü kurabiye' tarifini araştırıyor. Son dönemlerde popüler olan bu tarif az malzemeden oluşması ve çayın da kahvenin de yanında tüketilmesi sebebiyle tercih ediliyor. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de herkes bunu araştırıyor – Küllü kurabiye tarifi…

Kıyır kıyır ‘Küllü Kurabiye’ Kayserililerin yeni gözdesi oldu. Son zamanlarda popüler olan küllü kurabiye az malzemeden oluşması ve lezzetiyle, çay ve kahve sunumlarına renk katıyor. 

Kayseri’de ev hanımların yeni favorisi ‘Küllü Kurabiye’ oldu. Çay ve kahve saatlerine renk katan küllü kurabiye pratik yapımı ve az malzemeden oluşmasıyla dikkatleri çekiyor. Çay saatlerinde büyük, kahve saatlerinde de küçük toplar halinde hazırlanan bu kurabiye sunum severlerin yeni gözdesi olmaya aday.

İşte tarifin detayları;

Malzemeler

100 gram margarin
1 yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Uygun bir yoğurma kabında oda sıcaklığında bekleyen margarin ve un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Unu üzerine yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Çay saatleri için ceviz büyüklüğünde, kahve saatleri içinse fındıktan biraz büyük parçalar alarak elimizde yuvarlayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. 

Kurabiyelerimiz pişerken, ayrı bir kasede 1 çay bardağı pudra şekeri ve 4 yemek kaşığı kakaoyu karıştıralım. Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri ve kakao karışımına bulayım. Bu lezzetli, kıyır kıyır kurabiyeler hazır. Afiyet olsun!