Kayseri'de gurbetçilerin gözdesine ayar!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kayseri'ye şehir dışından gelenlerin sayısında artış yaşandı. Kayseri'ye gelen turistler ve gurbetçiler Kayseri'nin doğal ve turistik alanlarında vakit geçirmeyi tercih ederken, sabah kahvaltılarında ise serpme menüler ön plana çıkıyor. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde işletmelerin kahvaltı sunumlarını yeniden şekillendirilebilir.

Kayseri'de gurbetçilerin gözdesine ayar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kayseri’ye şehir dışından gelenlerin sayısında artış yaşandı. Özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerin memleketlerine dönüş yapmasıyla kentteki hareketlilik dikkat çekti. Kayseri’de konaklayan misafirler Kayseri’nin doğal ve turistik alanlarında vakit geçirmeyi tercih ederken sabah kahvaltılarında ise serpme menüler ön plana çıkıyor.

Geleneksel alışkanlık gözden geçirilecek

Ali Dağı eteklerinde manzaraya karşı kurulan kahvaltı sofraları ve millet bahçesindeki göl kenarındaki kahvaltı alanları gurbetçilerin ve yerli turistlerin uğrak noktası haline geldi. Ancak özellikle serpme kahvaltılarda yaşanan gıda israfı bu geleneksel alışkanlığın yeniden gözden geçirilmesini gündeme getirdi.

En çok israf açık büfe ve serpme kahvaltıda 

Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ramazan Bingöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'deki gıda israfının boyutuna dikkat çekti. Bingöl, israfın en yoğun yaşandığı alanlardan birinin serpme kahvaltı ve açık büfe sunumlar olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yeni bir düzenleme için çalışmalara başlandığı duyuruldu. Yapılması planlanan düzenlemenin özellikle işletmelerin kahvaltı sunumlarını yeniden şekillendireceği tahmin ediliyor.