Kayseri'de geçmiş yılların gözdesiydi: Şimdi ise '0' talep!

Kayseri'de geçmiş yılların gözde ürünü artık eskisi gibi rağbet görmüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de geçmiş yılların gözdesiydi: Şimdi ise '0' talep!

Kayseri’de bir dönem insanların severek aldığı, el emeği göz nurunun ilk adımı sayılan örgü ipi, son yıllarda eski ilgisini kaybetti. Esnaflar, yükselen ekonomik şartlar nedeniyle vatandaşın artık alım gücünün kalmadığını ifade ediyor. Esnaf, sezonun yavaştan açılmış olmasına rağmen satışların hâlâ başlamadığını söylüyor.

Eskisi gibi rağbet görmüyor!

Örgü ipi işletmecileri satışlarının son yıllarda ciddi oranda düştüğünü belirterek yaz döneminin bitmesine yakın işlerin kısmen açılacağını belirtiyor. Örgü ipinin sezonunun genellikle 3 ay sürdüğünü belirten işletmeciler örgü işinin artık çok düşük seviyelere düştüğünü belirtiyor. 

Maliyeti pahalıya geliyor, insanlar hazırı tercih ediyor!

Pandemi sürecinde hobi olarak yapılan örgü işleri artık eskisi gibi rağbet görmüyor. Artık örgü iplerinin tercih edilmediğini belirten bir işletmeci, ‘Artık kimse örgüyle uğraşmıyor. Herkes hazır alıyor. Eskiden öyle değildi. Çeyizler hep örgülerden oluşurdu. Evde canı sıkılan örgü örer, satardı. Çoluk çocuk için hep örgü ürünler yapılırdı. Artık çok da pahalı, hazır ürünlerle hemen hemen aynı banda denk geldiği için kimse kendini yormuyor. Kazak atkı falan geride kaldı ama çanta iplerine bir yönelme oldu diyebiliriz’ ifadelerinde bulundu.

Kayserili esnaflar, artan maliyetler nedeniyle örgü kültürünün giderek azaldığını ve talebin önceki yıllara kıyasla oldukça düşük olduğunu belirtiyor.