Kayseri'de fiyatı duyan kasaba koştu! Et ve sucuk maliyetine satılıyor
Kayseri'nin Felahiye ilçesinde vatandaşlara uygun fiyatlı ve güvenilir et temini sağlamak amacıyla açılan Halk Kasabı, büyük ilgi görüyor. Felahiye Belediyesi'nin iştirak şirketi olan İmar A.Ş. tarafından hizmete sunulan kasapta, et ve et ürünleri maliyetine satılıyor.
Kayseri’nin Felahiye ilçesinde vatandaşlara uygun fiyatlı ve güvenilir et temini sağlamak amacıyla açılan Halk Kasabı büyük ilgi görüyor. Felahiye Belediyesi’nin iştirak şirketi olan İmar A.Ş. tarafından hizmete sunulan kasapta et ve et ürünleri maliyetine satılıyor. Uygulama, artan gıda fiyatları karşısında hem bütçe konusunda hem de vatandaşın temiz ve kaliteli ete kolay ulaşımını sağlamak amacıyla yürütülüyor.
Et sofralara nadiren giriyor
Türkiye genelinde etkisini artıran enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın temel gıda ürünlerine erişimini her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Özellikle dar gelirli aileler için et, artık sofralara nadiren giren bir besin haline geldi. Asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler, et tüketimini ya tamamen bıraktı ya da ayda sadece birkaç kez tüketebilir hale geldi. Felahiye Belediyesi ise bu soruna çözüm olabilmek için halk kasabı projesini başlattı.
Hizmet verdiği saatler belli oldu
Felahiye’de faaliyet gösteren kasapta, ürünler hiçbir kâr gözetilmeden yalnızca temin ve işleme maliyetine satışa sunuluyor. Böylece vatandaşlar, piyasa fiyatlarının altında et ve sucuk gibi temel gıda ürünlerini satın alma imkânına sahip oluyor. Satışlar, hafta içi her gün saat 08.30 ile 18.00 arasında yapılıyor.
Felahiye Belediyesi, halk kasabında satışa sunulan taze et ve sucukların fotoğraflarını resmi sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; ‘Güvenin, temizliğin ve kalitenin adresi halk kasabımız hizmete devam ediyor. Taze et ve sucuklarımız kasabımızda yerini aldı. Siz kıymetli halkımıza afiyet olsun.’
