Kayseri'de fiyat alarmı – İşte sebze ve meyve fiyatlarında son durum

Kayseri'de Hal fiyatları güncellendi. Geçtiğimiz haftaya göre hangi meyve ve sebzenin fiyatında artış yaşandı? Hangi ürün ne kadar düştü? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de fiyat alarmı – İşte sebze ve meyve fiyatlarında son durum

Kayseri’de Hal fiyatları güncellendi. Hangi ürün ne kadar arttı? Hangi ürünün fiyatı ne kadar düştü? İşte Kayseri’de meyve ve sebze fiyatlarında son durum…

Sebze grubunda fiyat arttı

Geçtiğimiz hafta 18-35 TL bandında seyreden salatalık bu hafta 40-70 TL bandına yükseldi. Domatesin sezonu kapanırken 28-40 TL’den 32-75 TL bandına artış gösterdi. Patlıcan bu hafta 70 TL’ye kabak ise 50 TL’ye kadar yükseldi. Biber grubunda yaşanan artış dikkatleri çekti. Köy biberi 45 TL’ye, kıl biber ise 70 TL’den 85 TL’ye yükseldi. 

Meyvelerde de hareketlilik yaşandı

Kivi 140 TL’ye, Trabzon hurması 110 TL bandına yükseldi. Çilek fiyatlarında hafif bir düşüş yaşanarak 220 TL’den 200 TL seviyesine düşüş gösterdi. Portakalın fiyatı geçtiğimi hafta 40-90 TL bandında ilerlerken bu hafta 25-80 TL bandına geriledi. 
Kayseri Hal’inde özellikle kış aylarının etkisiyle sebze fiyatlarında yuları yönlü bir hareketlilik yaşanırken, meyve fiyatlarında daha dengeli bir seyir dikkatleri çekti. Kayseri’de hava şartlarına bağlı olarak fiyat hareketliliğinin sürmesi bekleniyor.

İşte 16 Aralık Kayseri Hal Fiyatları

Fiyatlarda belirtilen yüksek rakamlar 1. sınıf kalite ürünlerin fiyatlarıdır. İkinci ve üçüncü sınıf kaliteli ürünlerin fiyatları ilk sırada açıklanan düşük fiyatlardır.

Salatalık: 40-70 TL
Limon (Mayer): 35-45 TL
Limon: 40-55 TL
Soğan kuru: 9-15 TL
Sarımsak: 90 -120 TL
Sarımsak (soyulmuş): 120-150 TL
Kabya Biber: 60-80 TL
Dolma Biber: 28-40 TL
Köy Biberi: 35-45 TL
Kıl Biber: 60-85 TL
Fasulye: 50-90 TL
Domates: 32-75 TL
Kokteyl Domates: 40-50 TL
Salkım Domates: 45-50 TL
Kabak: 35-50 TL
Patates: 12-20 TL  
Patlıcan: 38-70 TL
Mantar: 58-180 TL
Muz (Anamur): 65-75 TL
Kivi: 100-140 TL
Elma: 50-100 TL
Ananas (adet): 100-150 TL
Armut: 90-120 TL
Erik: 100-150 TL
Siyah üzüm: 70-85 TL
Çilek: 160-200 TL
Havuç: 15-20 TL
Karpuz: 45-55 TL
Kavun: 45-50 TL
Süt Mısır (adet): 13-15 TL
Avokado (adet): 50-60 TL
Mandalina: 15-50 TL
Brokoli: 15-20 TL
Karnabahar: 13-18 TL
Greyfurt: 30-37 TL
Portakal: 25-80 TL
Trabzon Hurma: 50-110 TL
Pırasa: 20-30 TL
Bal kabağı: 25-30 TL