Kayseri'de bir haftada yüzde 40 düşüş yaşandı – İşte kalem kalem fiyatlar!
Kasım ayının ortasında fiyatlarda yüzde 40 düşüş yaşandı. Kalem kalem fiyatlar açıklandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kayseri’de Kasım ayının ortasında fiyatlarda yüzde 40 düşüş yaşandı. Kayseri Hal fiyatları yeniden güncellendi. Genel olarak meyve ve sebze fiyatları düşüş eğilimine geçti.
Arz arttığı için fiyatlar düştü
Mevsim meyve ve sebzelerinde yaşanan yüzde 40’lık bir düşüş dikkatleri çekti. Hal esnafları meyve ve sebzeye arzın artması nedeniyle fiyatlarda düşüş yaşandığını ifade ederek, ‘Kış yaklaşırken mevsim geçişlerinde hastalıklar da artıyor. Vatandaşlar daha dikkatli ve sağlıklı beslenmeye yöneliyor. Bu da meyve ve sebzeye arzın artmasına neden oluyor. Düşüş eğilimi ne kadar sürer bilmiyoruz ama şimdilik yüzde 40 düşüş var’ dedi.
Mevsim sebzeleri sert geriledi
Özellikle mevsim sebze ve meyvelerinde sert gerilemeler yaşanıyor. Biber, karnabahar, brokoli, limon, pırasa, elma, armut, kivi gibi ürünlerde ciddi düşüşler yaşanırken, sarımsak, domates, patates, patlıcan gibi ürünlerde de sabit fiyatlar dikkatleri çekiyor.
İşte 13 Kasım Kayseri Hal Fiyatları
Fiyatlarda belirtilen yüksek rakamlar 1. sınıf kalite ürünlerin fiyatlarıdır. İkinci ve üçüncü sınıf kaliteli ürünlerin fiyatları ilk sırada açıklanan düşük fiyatlardır.
Salatalık: 25-40 TL
Limon (Mayer): 40-55 TL
Limon: 50-62 TL
Soğan kuru: 7-13 TL
Sarımsak: 90 -120 TL
Sarımsak (soyulmuş): 120-150 TL
Kabya Biber: 30-75 TL
Dolma Biber: 25-45 TL
Köy Biberi: 25-35 TL
Kıl Biber: 40-70 TL
Bamya: 40-180 TL
Barbunya: 80-110 TL
Fasulye: 40-80 TL
Domates: 25-75 TL
Kokteyl Domates: 40-62 TL
Salkım Domates: 48-55 TL
Kabak: 30-40 TL
Patates: 10-22 TL
Patlıcan: 20-55 TL
Mantar: 58-140 TL
Muz (Anamur): 65-70 TL
Kivi: 115-130 TL
Elma: 50-100 TL
Ananas (adet): 90-110 TL
Armut: 75-115 TL
Erik: 70-160 TL
Beyaz üzüm: 75-85 TL
Siyah üzüm: 70-85 TL
Çilek: 200-300 TL
Havuç: 15-20 TL
Karpuz: 6-10 TL
Nektari: 110-125 TL
Kavun: 15-20 TL
Şeftali: 125-140 TL
Süt Mısır (adet): 8-13 TL
Avokado (adet): 50-75 TL
Acur: 20-40 TL
Salatalık (kornişon): 50-60 TL
Mandalina: 12-45 TL
Brokoli: 30-40 TL
Karnabahar: 20-30 TL
Greyfurt: 30-45 TL
İncir: 170-200 TL
Portakal: 55-100 TL
Trabzon Hurma: 60-115 TL
Pırasa: 25-33 TL