Kayseri'de belediye satışa çıkardı! Talipliler bekleniyor!

Kayseri'de satış ihaleleri sürüyor. Kocasinan ilçesinde 2 taşınmaz daha satışa çıktı. Muhammen bedel, tarih ve saat ile ilgili bütün merak edilen detaylar haberimizde…

Kayseri'de belediye satışa çıkardı! Talipliler bekleniyor!

Kocasinan İmar İnşaat Temizlik Danışmanlık Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından dükkan ve ticaret  arsası olarak belirtilen 2 taşınmaz satışa çıktı.

Bodrumlu dükkan satışta

İhale yoluyla satışa çıkan taşınmazlarda bodrumlu dükkan Pervane Mahallesinde yer alıyor. Muhammen bedeli 4 milyon 50 bin TL belirlenen satışta geçici teminat bedeli 142 bin 500 TL kaydedildi. Yaklaşık 115+60 metrekare alana sahip dükkan için ihale 31 Temmuz 2025 tarihinde saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

İhale 31 Temmuz’da

Yenidoğan mahallesinde yer alan bir diğer taşınmazın imar durumu ticaret arsası olarak geçiyor. Yaklaşık 506 metrekare alana sahip arsanın muhammen bedeli 10 milyon, geçici teminat bedeli 300 bin TL kaydedildi. Bu arsanın ihalesi de 31 Temmuz 2025 tarihinde saat 14.45’ düzenlenecek.

İhale Kayseri Kocasinan Belediyesi, Meclis Toplantı Salonunda, İhale Komisyonunca yapılacak. İhaleye iştirak edecekler istenilen belgelerle birlikte en geç 31 Temmuz 2025 tarihinde, saat 12.00’ye kadar, Muhasebe Müdürlüğü’ne vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekecek. 

İhalede istenen belgeler

Gerçek kişilerden istenilecek belgeler aşağıdaki gibidir. 

İhaleye iştirak edecek kişivekil ise Noter tasdikli Vekâletname (Aslı),

Nüfus Müdürlüğünden alınacak nüfus kayıt örneği ve ikamet belgesi (Aslı),

Tebligat için yasal adres bildirimi,    

İhaleye ait dosya alındı makbuzu (Aslı yada idarece tasdikli sureti),

Geçici Teminatın Muhasebe Müdürlüğü veznesine veya yukarıda belirtilen banka hesabına yatırıldığına dair makbuz veya banka dekontu (Aslı).Banka teminat mektubuverilmesi halinde, Teminat mektubu süresiz ve Teminat mektubunun aslı olacaktır.

İhaleye iştirak edentarafından ihale dosyasındaki tüm dokümanlar ve şartnamenin her sayfasının imza edilmesi gerekmektedir,

İhale yasaklısı olmadığına dair taahhütname (Şirketimizden alınacaktır),

Yabancı uyruklu isteklilerin sunacakları yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin, Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarınca tasdik edilmiş veya Apostil şerhine havi olması gerekmektedir.Belgelerin aslı ile birlikte yeminli tercüman tarafından, tüm belgelerin Türkçe tercüme edilmiş nüshalarının da bulunması gerekmektedir.

Tüzel Kişilerdenİstenilecek Belgeler,

Tebligat için yasal adres bildirimi,

İhaleye ait dosya alındı makbuzu (Aslı ya da idarece tasdikli sureti),

Geçici Teminatın Muhasebe Müdürlüğü veznesine veya yukarıda belirtilen banka hesabına yatırıldığına dair makbuz veya banka dekontu (Aslı). Banka teminat mektubu verilmesi halinde, teminat mektubu süresiz ve  teminat mektubunun aslı olacaktır.

Tüzel kişiliği belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik edenbelgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Aslı),

Şirket (Tüzel kişilik)  hissedarı olmayanların, Tüzel kişilik adına vekâleten ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin, tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekâletname. (Aslı),

Tüzel kişiliğin ihale yasaklısı olmadığına dair taahhütname (Şirketimizden alınacaktır), 

Dernek, birlik, vakıf, vb. olması halinde Noter tasdikli mal satın alma yetkisini gösterir genel kurul kararı (Aslı),

Dernek, birlik, vakıf, vb. Temsilen İhaleye katılmak üzere yetkilendirdikleri kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi (Aslı)  

Dernek, birlik, vakıf, vb.’ nin kuruluş tüzüğünün, Noter tasdikli fotokopisi ve faaliyetine devam ettiğine dair ilgili makamlardan alınmış olan belge (Asılları),

İhaleye iştirak eden ya da yetkili vekili tarafından her sayfası ayrı ayrı imzalanmış şartname,

Yabancı uyruklu isteklilerin sunacakları yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin, Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarınca tasdik edilmiş veya Apostil şerhine havi olması gerekmektedir.

Belgelerin aslı ile birlikte yeminli tercüman tarafından, tüm belgelerin Türkçe tercüme edilmiş nüshalarının da bulunması gerekmektedir.