Kayseri bu üç günü unutamayacak! Festival çılgınlığı başlıyor
Kayseri'nin gastronomi alanındaki zenginliğini ön plana çıkaracak olan Kayseri Gastronomi Günleri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek etkinlikte, ünlü şeflerin atölyeleri, paneller, konserler, yarışmalar ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar yer alacak.
Kayseri’nin gastronomi alanındaki zenginliğini ön plana çıkarmayı amaçlayan Kayseri Gastronomi Günleri bu yıl 24-26 Ekim tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek etkinlikte ünlü şeflerin atölyeleri, paneller, konserler, yarışmalar ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar yer alacak.
Birinci gün ünlü şefler sahneye çıkacak
Etkinliğin ilk günü olan 24 Ekim Cuma günü program sabah saatlerinde başlayacak. Günün açılışında, Kapadokya Aşçılar Derneği tarafından düzenlenecek atölye çalışmasıyla gastronomi tutkunları bir araya gelecek. Ardından, sosyal medya fenomenleri tarafından gerçekleştirilecek ‘Kayseri Yağlaması’ atölyesi katılımcılara tanıtılacak. Gün boyunca Kayseri Mantısı, Beşkitan Çorba ve Karadeniz Mutfağı gibi farklı lezzetlerin tanıtılacağı atölye etkinlikleri düzenlenecek.
Açılış sahnesinde ise saat 12.00’den itibaren çeşitli paneller yer alacak. Günün ilerleyen saatlerinde ‘Gastronomi Şehri Kayseri’ başlığıyla düzenlenecek açılış oturumu yapılacak. Ayrıca, ünlü şefler Bedri Usta, Murat Bozok, Ayvaz Şef ve Şükran Kaymak, Kayseri Mutfağı Sahnesi’nde gerçekleştirecekleri söyleşi ve atölye etkinlikleriyle izleyicilerle buluşacak. Gün, yarışma ödül töreniyle sona erecek.
İkinci gün dolu dolu geçecek
Etkinliğin ikinci günü olan 25 Ekim Cumartesi, renkli sahne performansları ve ünlü isimlerin katılımıyla dolu geçecek. Gün, Turan Güneş konseriyle başlayacak. Ardından çocuklar için düzenlenen Kukuli gösterisi sahnelenecek. Akşam saatlerinde ise KARAF konseri müzikseverlerle buluşacak.
Gastronomi sahnesinde bu kez ünlü şefler Eyüp Kemal Sevinç, Cüneyt Asan, Harun Reşit Dönmez, Erdem Dırbalı ve Rafet İnce yer alacak. Katılımcılar şeflerin anlatımıyla hem bilgi edinecek hem de yöresel tatların yapımını izleme fırsatı bulacak. Atölye bölümünde Mardin Mezopotamya Gastronomi Derneği Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği ve Isparta Aşçılar Derneği gibi birçok bölgesel birlik kendi mutfak kültürlerini tanıtacak. Gün boyunca farklı yaş gruplarına yönelik yemek yarışmaları düzenlenecek ve en başarılı yemekler ödüllendirilecek.
Hem sahne etkinlikleri hem de atölye çalışmaları olacak
26 Ekim Pazar, etkinliğin son günü olacak. Programda yine hem sahne etkinlikleri hem de atölye çalışmaları yer alacak. Açılış sahnesinde çeşitli paneller yapılacak; çocuklar için Sevimli Dostlar gösterisi sahnelenecek. Kayseri Mutfağı Sahnesi’nde ise Yunus Emre Akkor, Hazer Amani, Asuman Kerkez ve Doğa Çıtçı katılımcılarla buluşacak.
Atölye kısmında ise Kayseri’nin geleneksel tatları ön planda olacak. Pastırmacı Mustafa, Remzi Güçlü, Şef Can Çağlar, Şef Mustafa Polat ve Zahide Beydilli, Kayseri’nin yöresel yemeklerini uygulamalı olarak tanıtacak. Pastırma ve sucuklu avcı böreği, madımaklı balık bağlama ve kedi bacağı tatlısı gibi lezzetler, hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekecek.