KASKİ'den Yeşilhisar'a dev yatırım: 31 kilometrelik içme suyu projesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesinde KASKİ'nin 31 kilometrelik içme suyu hattı projesini inceledi. Büyükkılıç, 'Su geleceğimizdir, israf etmeyelim' mesajı verdi. Detaylar haberimizde...

KASKİ'den Yeşilhisar'a dev yatırım: 31 kilometrelik içme suyu projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesi Çayırözü Mahallesi’nde KASKİ ekiplerince yürütülen 31 kilometrelik içme suyu hattı çalışmalarını akşam saatlerinde yerinde inceledi.

Büyükkılıç, ‘Merkezle birlikte taşrada da en güzel, en kalıcı yatırımları yapma yönündeki gayretlerimizi sürdürüyoruz’ dedi.

‘Yeşilhisar’ın su problemini kökten çözüyoruz’

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkeziyle birlikte kırsal bölgelerdeki altyapı yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor.

KASKİ'den Yeşilhisar'a dev yatırım: 31 kilometrelik içme suyu projesi

Başkan Büyükkılıç, Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerini kapsayan teknik gezi kapsamında Yeşilhisar’ın su problemini ortadan kaldıracak 31 kilometrelik boru hattı projesini yerinde inceledi.

Yetkililerden bilgi alan Başkan Büyükkılıç, çalışmanın teknik detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
‘Yeşilhisar’daki su niteliğini kaybetmiş boruların yenilenmesi projemizi hayata geçiriyoruz. 22 kilometresi özel 500’lük boru, 8 bin 700 metresi çelik boru olmak üzere toplamda 31 kilometrelik hat döşüyoruz.’

Büyükkılıç, ayrıca ilçe genelindeki su depolarının da yenilendiğini belirterek, ‘Yeni hatlarımız, eski hatların 2,5 katı kapasiteye sahip. Bu sayede Yeşilhisar’da suyla ilgili herhangi bir sıkıntı kalmayacak.’ dedi.

KASKİ'den Yeşilhisar'a dev yatırım: 31 kilometrelik içme suyu projesi

‘Su geleceğimizdir, israf etmeyelim’

Su kullanımında bilinçli olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, ‘Suyu gereksiz yere kullanmayalım. Su geleceğimizdir, herkesin hakkı vardır. Deryanın kenarında da olsak israf etmememiz gerekir.’ ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, kış şartları başlamadan yatırımları tamamlamak için ekiplerin gece gündüz sahada olduğunu belirterek, ‘Amacımız bir an önce bitirip vatandaşlarımızı hizmetle buluşturmak. Durmak yok, koşmaya devam diyoruz.’ şeklinde konuştu.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ise ilçeye yapılan yatırımın önemine dikkat çekerek,
‘Su hayattır diyoruz, Büyükşehir’le çalışmak da ayrı bir hayat. KASKİ ve Büyükşehir, suyun kalitesi ve iletim hatları konusunda önemli bir çalışma yürütüyor. Yeşilhisar artık susuz kalmayacak.’ sözleriyle Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti.

KASKİ'den Yeşilhisar'a dev yatırım: 31 kilometrelik içme suyu projesi

Büyükkılıç’a incelemelerinde Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yasin Harmancı, Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.