Kahve yanı tarifleri - Borcamda elmalı kurabiye
'Dolapta kalan elmaları nasıl değerlendirebilirim?' sorusuna yanıt arayanlara muhteşem bir tarif önerisi ile geldik. Kahve yanı tariflerinde ilk sıralarda olan elmalı pasta bu formuyla çok sevilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Elmalı kurabiye severlerin favorisi olacak lezzet: Borcamda elmalı kurabiye!
Kahve yanında farklı tatlar tüketmek isteyenler yeni bir tarif önerisi ile geldik. Pratik yapımı ve enfes lezzeti ile yeni gözdeniz olacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
3 adet elma
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için;
125 gram margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
4-4,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Öncelikle tavaya rendelediğimiz elmaları ve şekeri koyup, hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra içine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım. Daha sonra un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar ununu ekleyip yoğuralım. Hazır olan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp buzluğa koyup yarım saat bekletelim. Kalan hamurumuzu olmasını istediğiniz büyüklükde bir borcama güzelce yayalım elmalı harç ile hamurumuzun üstünü kapatalım. Buzluktan çıkardığımız hamurumuzu harcımızın üzerine rendeliyelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Pişen kurabiyemizi soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun!