İzmir'deki Kayseri yağlaması herkesi şaşırttı
İzmir'de paylaşılan Kayseri yağlaması videosu Kayseri'de yapılan geleneksel tariften farklı olarak dikkat çekti. Et oranının yüksekliği ve sunum biçimi, Kayseri'nin tutumlu mutfak anlayışıyla örtüşmezken, sosyal medyada kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi ve yorum aldı.
İzmir’de yemek videoları çeken bir içerik üreticisinin, İzmir’de gerçek Kayseri yağlaması başlığıyla paylaştığı video, sosyal medyada kısa sürede binlerce izlenme aldı. Ancak videoda görülen yağlama Kayseri’de yapılan geleneksel yağlamalardan farklı özellikler taşıması nedeniyle dikkat çekti.
Kayseri’de bol etli olmuyor
Kayseri, daha önce yapılan anketlerde Türkiye’nin en tutumlu şehirlerinden biri olarak öne çıkmıştı. Bu tutumluluk şehirdeki restoranlarda sunulan geleneksel yemeklerin hazırlanışına da yansıyor. Özellikle dışarıda tüketilen Kayseri yemeklerinde et oranı sınırlı tutulurken, yağ oranı daha fazla oluyor.
Videoyu çok sayıda kişi izledi
Yağlama yemeği Kayseri mutfağında genellikle bol kıymalı ve salçalı olarak bilinse de restoranlar tutumlu davranarak et miktarını azaltıyor ve yemeklerin lezzetini yağ ile dengelemeyi tercih ediyor. İzmir’de içerik üreticisinin denediği yağlamada ise et oranının Kayseri standartlarının üzerinde olduğu görüldü. Öte yandan video 2 bin küsur kişi tarafından izlendi.
