İşte Pratik ve Lezzetli Etimek Tatlısı nasıl yapılır- Pratik tatlı tarifi - Türk Mutfağı

Çay saatinize eşlik edecek efsane etimek tatlısı tarifi ile karşınızdayız. şerbetli ve sütlü tatlıların birleşiminden hoşlanıyorsanız etimek tatlısını kesinlikle denemeniz gerekiyor. Etimek tatlısı hafif lezzetiyle gönüllere taht kuruyor.

İşte Pratik ve Lezzetli Etimek Tatlısı nasıl yapılır- Pratik tatlı tarifi - Türk Mutfağı

Evde pratik ve lezzetli tatlılar yapmak isteyenler doğru yerdesiniz, bugün Etimek Tatlısı ile karşınızdayız. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tatlı bundan sonra favori tatlı tariflerinizden biri olacak. İşte müthiş etimek tatlısı tarifi şöyle;

İşte Pratik ve Lezzetli Etimek Tatlısı nasıl yapılır- Pratik tatlı tarifi - Türk Mutfağı
Etimek Tatlısı’nın Malzemeleri,
12 dilim tuzsuz etimek
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3,5 silme yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Etimek tatlısı’nın yapılışı,
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin. Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin. Ardından şekeri ilave edin. Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın. Toz krem şantiyi, süt ile çırpın. Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın. Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin. 
Etimek Tatlısı tarifini deneyerek sevdiklerinizi ve misafirlerinizi şımartabilirsini