İstanbul'dan Kayserispor'a kötü geldi! Galatasaray-Kayserispor

Kayserispor, Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Osimhen, Barış Alper ve Muslera'nın golleriyle Kayserispor mağlup olurken, Galatasaray da şampiyon oldu.

İstanbul'dan Kayserispor'a kötü geldi! Galatasaray-Kayserispor

Süper Lig'in heyecan dolu karşılaşmasında Kayserispor, 7 maç sonra mağlup oldu. Deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Kayserispor 3-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip, özellikle ilk yarıda etkisiz bir futbol ortaya koyarken Ramazan ile 2, Cardoso ile de 1 kez net pozisyondan yararlanamadı. 

Osimhen durdurulamadı

Galatasaray, sağ kanattan kazandığı kornerle Osimhen ile golü buldu. Sara’nın ortasında altıpas çizgisinde yükselen Osimhen, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Barış Alper skoru 2-0’a taşıdı

Osimhen'in golünün ardından Kayserispor savunmasının büyük hatasını Barış Alper Yılmaz affetmedi. Barış, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı.

Muslera’dan alışılmadık gol

Maçın 90. dakikasında Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera penaltıdan 3. golü attı ve skor 3-0’a geldi. Başka gol almadı ve Galatasaray 25. şampiyonluğunu ilan etti. Kayserispor ise 7 maç sonra kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Galatasaray, bu galibiyetle 89 puana çıktı, Kayserispor ile 44 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

12. dakikada sol tarafta ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Osimhen’in çapraz pozisyondan sert şutunda kaleci Bilal meşin yuvarlağı kornere çeldi.
20. dakikada Kartal Kayra, orta sahada Sara’dan kaptığı topta pasını bekletmeden sağ kanattan savunmanın arkasında sarkan Ramazan Civelek’e aktardı. Bu oyuncunun ceza sahasına girip kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta Muslera gole izin vermedi.
26. dakikada Sara’nın sağ taraftan kullandığı kornerde altıpas çizgisi üzerinde Osimhen’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0
29. dakikada Kayserispor’un kendi yarı sahasından kullandığı serbest vuruşta gönderilen hatalı hava topunu Torreira, kafayla ceza yayı çizgisi üzerinde olan Barış Alper’e aktardı. Bu oyuncunun penaltı noktasının gerisinden müsait pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 2-0

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

65. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Torreira’nın rakiplerini çalımladıktan sonra hafif sol çaprazdan çektiği sert şut üstten auta gitti.
85. dakikada sol kanatta Osimhen’in verdiği pasla ceza sahasında topla buluşan Morata, kaleci Bilal Bayazit’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan, VAR uyarısı sonrası pozisyonu izledikten sonra beyaz noktayı gösterdi.
89. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen kaleci Fernando Muslera, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-0

Stat: RAMS Park
Hakemler: Ali Şansalan, Volkan Ahmet Narinç, Mehmet Kısal
Galatasaray: Fernando Muslera, Roland Sallai (Przemyslaw Frankowski dk. 71), Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı (Kaan Ayhan dk. 71), Eren Elmalı, Lucas Torreira, Mario Lemina (Berkan Kutlu dk. 82), Gabriel Sara (Alvaro Morata dk. 63), Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz (Dries Mertens dk. 81), Victor Osimhen
Yedekler: Günay Güvenç, Ismail Jakobs, Kerem Demirbay, Ahmed Kutucu, Carlos Cuesta
Teknik Direktör: Okan Buruk
Kayserispor: Bilal Bayazit, Gökhan Sazdağı (Carlos Mane dk. 66), Majid Hosseini, Joseph Attamah (Mehmet Eray Özbek dk. 75), Lionel Carole (Hasan Ali Kaldırım dk. 75), Ali Karimi (Baran Ali Gezek dk. 46), Kartal Kayra Yılmaz, Ramazan Civelek, Mehdi Bourabia (Julian Jeanvier dk. 66), Miguel Cardoso, Duckens Nazon
Yedekler: Onurcan Piri, Dimitrios Kolovetsios, Kayra Cihan, Nurettin Korkmaz, Talha Sarıarslan
Teknik Direktör: Sergej Jakirovic
Goller: Victor Osimhen (dk. 26), Barış Alper Yılmaz (dk. 29), Fernando Muslera (dk. 89 pen.) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Roland Sallai, Okan Buruk, Barış Alper Yılmaz, Gabriel Sara, Fernando Muslara (Galatasaray), Bilal Beyazit (Kayserispor)