İncir reçeli nasıl yapılır?
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan incir reçeli, evde pratik şekilde hazırlanabiliyor. Doğal tadı ve yoğun aromasıyla sevilen bu reçel yalnızca birkaç malzeme ile kısa sürede yapılabiliyor.
Ev yapımı reçeller son yıllarda yeniden sofraların gözdesi haline geldi. Bunlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de incir reçeli oldu. Tadı ve yoğun aroması ile rafine şekerli reçellere göre daha hafif lezzetiyle incir reçeli çok tercih ediliyor.
İncir reçeli için öncelikle olgun ama dağılmayan incirler tercih ediliyor. İncirler yıkanıp kabukları soyulduktan sonra bir tencereye alınarak üzerine toz şeker ekleniyor. Şekerin meyveyle bütünleşmesi için karışım birkaç saat bekletiliyor. Daha sonra orta ateşte kaynatılan incirler suyunu bırakıp kıvam almaya başladığında birkaç damla limon suyu ekleniyor.
Hem taşmaması hem de parçalanmaması gerekiyor
Reçelin kıvamını tutturmak için karışımın taşmamasına ve karıştırırken incirlerin dağılmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Kıvam alan reçel, ocaktan alındıktan sonra sıcak şekilde kavanozlara dolduruluyor ve kapağı sıkıca kapatılıyor. Böylelikle reçel aylarca saklanabiliyor.