İncesu'da yufkalar satış rekoru kırıyor
İncesu Belediyesi tarafından işletmeciliği yapılan ve geleneksel yöntemlerle 12 kadın tarafından yapılan yufkalar, 2025 yılında 150 bin adet satılarak rekor kırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...
İncesu Belediyesi tarafından işletmeciliği yapılan ve 12 kadının istihdam edildiği geleneksel yöntemlerle üretilen 150 bin yufka bu yıl tüketici ile buluştu. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, ‘‘ Belediyemize ait yufka tesisi hem kadın istihdamına, hem de belediye bütçesine katkı sağlıyor ‘‘ dedi.
İncesu Belediyesi, ilçede hem geleneksel lezzetlerin yaşatılması hem de kadın istihdamının artırılması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında bu yıl 150 bin adet geleneksel yöntemlerle üretilmiş yufkayı tüketicilerle buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle iki yıl önce faaliyete geçirilen İncesu Yufka Üretim Noktası, kısa sürede hem üretim kapasitesi hem de istihdama katkısı ile dikkat çeken bir merkez hâline geldi. İncesu’nun farklı mahallelerinden üretime katılan ev hanımları, burada hem meslek ediniyor hem de aile bütçelerine önemli katkı sağlıyor.
Üreten İncesu için çalışıyoruz
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, yufka üretim merkezinin kuruluş süreci ve bugüne kadar sağlanan kazanımları değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:
‘‘2 yıl önce Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile kurduğumuz İncesu Yufka Üretim Noktasında istihdam ettiğimiz ev hanımlarının geleneksel yöntemlerle ürettiği yufkalar sofralarda. Kadınlarımız bu yatırım sayesinde evlerine ekmek götürüyor. Üreten bir İncesu’yu herkese göstermek istiyoruz. Yufka üretimi için oluşturulan modern fakat geleneksel usulleri koruyan tesisimiz, hijyen standartlarına uygun altyapısı ve düzenli üretim sistemiyle ilçenin önemli bir kalkınma modeli hâline geldi. Ürettiğimiz yufkalar artık her gurbetçi vatandaşımızın çantasında. Nevşehir’e bağlı birçok köyün yufkasını biz veriyoruz. İnşallah üretim kapasitesini artırarak kadın istihdam sayımızı artırmayı hedefliyoruz’‘ dedi.
Yufka üretim merkezinde sipariş durumuna göre Gözleme, Şebit, Katmer, Bazlama ve mantı hamuru da geleneksel yöntemlerle yapılıyor.

