Haziran ayında hangi meyve ve sebzeler tüketilmeli?

Hem metobolizma sağlığı hem de organik ürünler tüketmek adına aylarına göre mevsim tüketmek önemlidir. Peki, Haziran ayında hangi meyve ve sebzeler tüketilmelidir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Haziran ayında hangi meyve ve sebzeler tüketilmeli?

Yaz havalarının etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte taze sebze ve meyveler reyonlarda yerini almaya başladı. Peki, Haziran ayının sebze ve meyveleri neler?

Günümüzde dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebze ve meyveler  lezzet ve  metobolizma sağlığı açısından doğru bir tercih oluyor. Doğal olmayan koşullarda üretilen sebze ve meyveler, sağlık açısından risk oluşturabildiği gibi lezzet olarak eksik kalıyor. Genellikle yazın sıcak havalarda, taze sebze ve meyve tüketmek sağlık açısından daha konforlu oluyor.

İşte Haziran ayında tüketilmesi gereken besinler…

Haziran ayı ile beraber, sofralarda yeşil ve taze sebzeler yerini yavaş yavaş almaya başlayacak. Haziran ayında sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gereken meyve ve sebzeler şöyle;

Kabak
Bakla
Patates
Patlıcan
Sivri biber
Taze sarımsak
Dolma biber
Salatalık
Taze soğan
Bezelye 
Taze fasülye
Nane
Dereotu
Roka
Kekik
Maydonoz 
Muz 
Erik
Yeni dünya
Çilek
Kiraz