Hangi gıdaların probiyotik değeri yüksek? İşte faydaları…
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, sağlıklı bir yaşam için probiyotik kaynaklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Hangi besinlerin daha yüksek probiyotik değerine sahip olduğunu sıraladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Probiyotikler, vücudumuza yararlı canlı mikroorganizmalar olarak bilinen ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratan zararsız bakterilerdir. Zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engellemekte ve florayı düzenli hale getirmektedir.
Önemli katılar sağlıyor
Özellikle günlük yaşamda probiyotikler sindirim sistemini düzenlerken zararlı bakterileri kontrol altına alır, kabızlık ve ağız kokusunu önler, bağışıklığı güçlendirir, kalsiyum emilimini artırarak kemik sağlığını destekler, cilt görünümünün iyileşmesini sağlar.
Hangi besinler probiyotik içeriyor?
Probiyotiklerin sağlığa olan faydalarını elde etmek için doğal kaynaklardan yararlanmak büyük önem taşıyor. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, sofralarda yer alabilecek doğal probiyotik kaynaklar şu şekilde sıralandı:
Yoğurt
Kefir
Sirke
Turşu
Nar Ekşisi
Şalgam
Boza
Doğru beslenmek gerekiyor
Uzmanlar, doğal probiyotik içeren besinlerin düzenli tüketiminin hem sindirim sistemi hem de genel vücut sağlığı açısından büyük fayda sağladığını belirtirken işlenmiş gıdalardan uzak durulması, dengeli ve fermente gıdalarla zenginleştirilmiş bir beslenme modelinin benimsenmesi gerektiği vurguluyor.