Samsun başardı, peki Kayseri ne yapacak?

Kayseri ile birlikte Samsun ve Bursa 'da Türk Telekom Bölge Müdürlükleri kapatılacak. Ancak Samsun, milletvekillerinin baskısı ile kararı geri çevirdi. Şimdi, Kayseri 'nin durumunun ne olacağı merakla bekleniyor?

Samsun başardı, peki Kayseri ne yapacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı önceki akşam, Kayseri, Samsun ve Bursa Türk Telekom Bölge Müdürlükleri 'nin kapatılıp il müdürlüğü statüsüne çevrilmesine ve başka bölge müdürlüklerine bağlanmasına karar verdi.

Alınan karara göre Türkiye 'de 11 olan (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Erzurum ve Siyarbakır) bölge müdürlüklerinin sayısı; Kayseri dışında Samsun ve Bursa 'daki bölge müdürlüklerinin de iptal edilmesiyle 8 'e düşürülecekti.

SAMSUN 'DA KAMUOYU GALİP GELDİ

Ancak, kararın alınmasının ardından AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan 'ın yoğun gayretleriyle sosyal medya ve basın yoluyla kamuoyu oluşturulması üzerine, Samsun Bölge Müdürlüğü 'nün kapatılıp Trabzon Bölge Müdürlüğü 'ne bağlanmasına dair verilen karar iptal edildi.

Buna göre şu anda Türkiye 'de 9 Türk Telekom Bölge Müdürlüğü varlığını sürdürecek.

ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 'NE 12 İL BAĞLI OLACAK

Eğer süreç Kayseri aleyhine sonuçlanırsa Adana Bölge Müdürlüğü 'ne bağlandıktan sonra, Bölge Müdürlüğü 'ne bağlı iller ise şu şekilde olacak:

Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas, Mersin.

BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ TOHUMOĞLU OLACAK

Adana Bölge Müdürlüğü 'ne ise bundan 2 yıl önce Kayseri Bölge Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Yılmaz Tohumoğlu atanacak.

KAYSERİ BÖLGE MÜDÜRÜ EMEKLİ OLUYOR

Kayseri 'de 1 buçuk yıldan bu yana vekaleten görevini yürüyen Mehmet İnal ise emekli olacak. Bölge Müdürlüklerinin statülerinin değişmesi ile çalışmaya devam edecek olan diğer personelin durumu ise belirsizliğini koruyor.

>> Selma Kara