Gün sofralarınıza yeni lezzet – Dubai Poğaçası
Hem görünümü hem de lezzetiyle yeni favorisiniz olacak bu poğaça renginden dolayı 'Dubai Poğaçası' ismini ironi bir şekilde almıştır. Özünde ıspanak barındıran bu poğaçanın yapımı ise oldukça kolay. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Hem pastane, hem de anne poğaçasına benzeyen ve ironi olarak adını renginden alarak ‘Dubai poğaçasını’ evde bulunan malzemelerle pratik bir şekilde yapmaya hazır mısınız? Gün sofralarının yeni gözdesi olacak…
Kayseri’de yaygın olan gün geleneği hala sürüyor. Gün sofralarına farklılık kazandırmak isteyenlere harika bir tarifle geldik: Dubai Poğaçası. İçine eklenen labne ve ıspanağın müthiş uyumu damaklarınızda şenlik oluşturacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
4,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı ıspanak
250 gram tereyağı (margarin de kullanabilirsiniz)
15 gram yaş maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi için; 400 gram suyu süzülmüş labne
Hazırlanışı
Unun ortasına tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir elde edene kadar yoğuralım. Ununa göre farklılık göstereceği için biraz daha un eklemek gerekebilir. Kendini salmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğumuz hamuru 16 eşit parçaya ayırıp bezeleyelim. Bezelerin üzerini kapatıp 10 dakika kadar dinlendirelim. Ardından hepsini tek tek açıp her birinin orta kısmına labne peyniri sıkıp, poğaçayı yarım ay şeklinde kapatalım. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu veya susam ekleyelim. 170 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında ortalama 20 dakika kadar pişirelim. Kontrollü pişirme sağlayalım, çok kızarmasın… Afiyet olsun…
