Gönüllü Kültür Kuruluşları Hizmet İş çatısı altında toplandı!
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Hizmet İş Sendikasının ev sahipliğinde Ekim ayı istişare toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....
Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Hizmet İş Sendikasının ev sahipliğinde Ekim ayı istişare toplantısını gerçekleştirdi. Sunuculuğunu Bem Bir Sen Şube başkanı ve gönüllü kuruluşlar başkan yardımcısı Mehmet Karakaş’ın yaptığı toplantıda ilk konuşmayı Hizmet İş Sendikası başkanı Yavuz Navruz yaparak, misafirleri selamlayıp hoş geldiniz diyerek gönüllü kuruluşları ağırlamaktan çok memnun olduklarını bildirdi.
Navruz sözlerinin devamında, Hizmet İş Sendikasının çalışmaları ve hizmetleri konusunda bilgiler verdi. Türkiye’de Hak-İş konfederasyonuna bağlı bir sendika olduklarını, Türkiye genelinde 900 bin, Kayseri genelinde 9 bin üyeleri olduğunu bildiren Navruz, sendikalarının daha iyi sayıya ve hizmet noktasına ulaştırmak için çaba içinde olduklarını, gönüllü kuruluşların içinde bulunan bir sivil toplum kurumu olmaktan çok memnun ve mutlu olduklarını bildirdi.
Toplantıda bir konuşma yapan gönüllü kuruluşlar başkan Ahmet Taş da konuşmasının başında ev sahipliği ve güzel misafirperverlik için başkan Yavuz Navruz ve hizmet iş Sendikası’na teşekkür etti katılımcıları selamladı.
7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan İsrail soykırımı ve işgali, Cumhurbaşkanının birleşmiş milletler genel kurulunda yaptığı konuşma, ABD başkanı Trump la yaptığı görüşme , Trump‘ın Gazze de ateşkes ve savaşı bitirme adına yaptığı plan, bu plana halkı Müslüman olan ülkelerin idarecileri ve Hamas tarafından verilen tepkiler konusunda açıklamalarda bulundu. Taş hayatını kaybeden eski Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlarından Prof. Dr. Şükrü Karatepe’nin eşi Gönül Karatepe ve tüm şehitler için rahmet dileyerek sözlerini tamamladı.
Programın sonraki bölümünde Kayseri Avrupa Türkleri dayanışma derneği(ATİB) başkanı Hayrullah Can ve Kayseri Davud el Kayseri Uygur derneği başkanı Abdül Celil Gaffur’un derneklerinin kuruluş amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Diyanet vakfı Kayseri Şubesi adına Fazıl Demirkol, Hayrat vakfı adına Mekselina Kürne, Kayseri Eğitim Kültür ahlak ve çevre derneği adına Mustafa Olgunharputlu strateji derneği adına Av. Mustafa İlhan ve Mazlumder Şubesi adına Av. Abdullah Kaya’nın duyuru ve taleplerini bildirmelerinin ardından Diyanet Sen Şube başkanı Mehmet Yurdakul’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ve yaptığı dua ile gönüllü kuruluşların Ekim ayı istişare toplantısı tamamlanmış oldu.
Kayseri Millet bahçesi Halk kütüphanesi bahçesinde yapılan Ekim ayı istişare toplantısına gönüllü kültür kuruluşları başkanı Ahmet Taş ve yönetim kurulu üyeleri, Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube başkanı Yavuz Navruz ve yönetim kurulu üyeleri ile, 50’yi aşkın sivil toplum kurumu temsilcisi katıldı. Gönüllü kuruluşlar başkanı Ahmet Taş’ın teşekkür ve toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı sonucu katılımcılar teşekkür ederek ayrıldılar