Gıda krizi Kayseri'ye sıçradı: Ünlü midyeci konuştu!

Türkiye genelinde artan gıda zehirlenmesi vakaları Kayseri'deki işletmeleri de olumsuz etkiledi. Türkiye'nin tanınan markalarından Midyeci Yasin'in Kayseri şubesinde çalışan Yasin Kural, yaşanan gelişmelerin sektörde ciddi bir baskı oluşturduğunu belirtti. Kural, vatandaşların endişelerini gidermek için temiz ve sağlıklı midyenin nasıl olması gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gıda krizi Kayseri'ye sıçradı: Ünlü midyeci konuştu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde art arda yaşanan gıda zehirlenmesi vakaları, vatandaşların dışarıdan yemek yeme konusundaki güvenini zedeledi. Son olarak Almanya’dan Türkiye’ye gelen Böcek ailesinin hayatını kaybetmesi büyük bir endişe dalgası oluşturdu. 

Gıda krizi Kayseri'ye sıçradı: Ünlü midyeci konuştu!

Midye ve kokoreçe olan tepki bitmedi

Aile hakkında yürütülen soruşturmada, ölüm nedeninin kaldıkları oteldeki böcek ilacından kaynaklı zehirlenme olduğu tespit edildi. Konuyla ilgili kokoreççi hakkında verilen tutuklama kararı ise bu bulgular üzerine kaldırıldı. Ancak vatandaşların midye ve kokoreçe yönelik tedirginliği sona ermedi ve bu durum Kayseri’deki işletmeleri doğrudan etkiledi.

Gıda krizi Kayseri'ye sıçradı: Ünlü midyeci konuştu!

Süreç sektöre doğrudan yansıdı

Türkiye’nin tanınan markalarından Midyeci Yasin’in Kayseri şubesinde çalışan Yasin Kural, yaşanan sürecin sektöre yansımasını anlatarak yoğun bir baskı altında olduklarını söyledi. Kural, zehirlenme vakalarının ardından vatandaşların temkinli davrandığını belirtti ve temiz midyenin nasıl olması gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.

Gıda krizi Kayseri'ye sıçradı: Ünlü midyeci konuştu!

‘Zehirlenme vakaları müşteri sayımızı yarı yarıya düşürdü’

Zehirlenme vakalarının ardından işlerin ciddi oranda düştüğünü belirten Kural; ‘Bu olaylar çıkmadan önceki yoğunluğumuzla şu anki durum arasında yarı yarıya fark var. Sadece midye değil, kokoreç satışında da azalma yaşandı. Genel olarak tüm gıda sektöründe işler durgunlaştı. Buna rağmen Sağlık Bakanlığı ve belediye ekipleri düzenli olarak gelip denetim yapıyor. Şimdiye kadar hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık’ dedi.

Gıda krizi Kayseri'ye sıçradı: Ünlü midyeci konuştu!

‘Midyeyi en fazla bir veya iki gün tutuyoruz’

Midyenin bozuk olup olmadığının anlaşılmasının oldukça kolay olduğunu belirten Kural, kokunun ve pilavın dağılmasının en belirgin işaretler olduğunu dile getirdi. Bazı büyük şehirlerden donuk şekilde gönderilen midyelerin uzun süre saklanabildiğini söyleyen Kural, kendi şubelerinde midyenin en fazla bir veya iki gün kaldığını ve günlük olarak taze pişirildiğini aktardı. Sosların ise dağılmaması için bir gün dinlendirildiğini ve ardından müşterilere sunulduğunu ifade etti. 

‘İç kısmında görünen şey çamur’

Öte yandan son dönemde özellikle sosyal medyada iyi temizlenmemiş midye videoları hızla yayılmaya başladı. Çekilen bu videolara açıklık getiren Yasin Kural iç kısmında görülen siyah yapının çamur kalıntısı olduğunu ve bazı merdiven altı üretim yerlerinde bu kalıntıların temizlenmediğini vurguladı. Kural; ‘Biz midyeleri günlük olarak taze şekilde açıyoruz, temizliyoruz, dolduruyoruz ve pişiriyoruz. Her şeyimizi hijyen kurallarına göre yapıyoruz ve müşterilerimize sıcak olarak sunuyoruz. Çiftlik midyeleri daha az tortu barındırdığı için daha sağlıklı ve güvenli olur’ dedi.

100 midye alana 50 tane bedava

Fiyatlara ilişkin bilgi veren Kural, kuzu kokoreçin yarım porsiyonunun 260 TL’den satıldığını, midyenin adet fiyatının ise 16 TL olduğunu söyledi. Ayrıca işletmede düzenli kampanyalar yapıldığını belirten Kural, 100 midye alanlara 50 adet, 50 alanlara ise 25 adet midyenin hediye edildiğini ve kampanyalarla fiyatın 9–10 TL seviyelerine kadar düştüğünü aktardı.