Galatasaray ve Trabzonspor Kayseri'den transfer yapıyor, Kayserispor sadece izliyor!

Alt yaş kategorilerinde elde ettiği Türkiye Şampiyonluklarıyla adını duyuran Talas Belediyespor'dan yetişen 3 futbolcu önümüzdeki sezon Galatasaray ve Trabzonspor forması giyecek. Kayseri'den İstanbul ve Trabzon'a transfer olan bu oyuncuları, yanı başındaki Kayserispor'un görmemesi eleştirilerin odağı oldu.

Galatasaray ve Trabzonspor Kayseri'den transfer yapıyor, Kayserispor sadece izliyor!

Son iki yılda alt yaş kategorilerinde tüm branşlarda Kayseri şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora ulaşan Talas Belediyespor, bu süreçte U14 ve U15 yaş kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olarak başarısını tüm Türkiye’ye gösterdi. 
Türkiye şampiyonu olan Talas Belediyespor U15 takımının başarılı isimleri birçok takımın radarına girdi. U15’te forma giyen futbolculardan Muhammed Mustafa Cingöz ve Mehmet Emin Dabaz Galatasaray’a, Mustafa Çiğdem de Trabzonspor oldu. 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın 6 yıl önce başlattığı ve binlerce çocuğu sporla buluşturduğu Sporcu Fabrikasında yetişen futbolcular son 3 yılda 23 kupa kazandı. 144 takım arasından 2 kez Türkiye Şampiyonu olan Talas Belediyespor’un, bir fabrika gibi futbolcu yetiştirerek ‘büyük’ takımlara transfer etmesi, Kayseri spor kamuoyu tarafından da takdirle karşılandı.

Kayserispor neden görmüyor?

Talas Belediyespor’un üç oyuncusunun Galatasaray ve Trabzonspor’a transfer olması, Kayseri futbolunda yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Kayseri’nin Süper Lig temsilcisi Kayserispor’un, adeta yanı başındaki genç yıldızları fark edememesi büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyor.

Yıllardır altyapı sorunu yaşayan sarı-kırmızılı kulüpte, bu durum adeta kronik bir hal almış durumda. Her yıl düzenli olarak altyapı seçmeleri yapılmasına rağmen, takıma kazandırılan oyuncular yıllarca forma giydikten sonra yaş uyumsuzluğu nedeniyle takımdan gönderiliyor. A takıma yükselme başarısı gösterenler ise alt liglere kiralık olarak veriliyor. Kısır bir döndü haline gelen bu durum taraftarlarında tepkisini çekmeye devam ediyor.

Kayserispor altyapısından yetişen ve bu sezon A takımda yer alan futbolcuların da istenilen seviyeye ulaşamaması, sorunun sadece oyuncu seçimiyle sınırlı kalmadığını gösteriyor. Türkiye genelinde altyapı eksiklikleri yaygın olsa da, Kayserispor'daki durum farklı bir boyuta taşınmış durumda.