Kayseri'de kış hazırlığı: Tezgahlar 85 çeşit turşuyla doldu

Kayseri'de kışlık hazırlıklar hızlandı, turşucuların tezgahları doldu. 1974'ten bu yana turşuculuk yapan Şerafettin Kaya, 85 çeşit doğal ve katkısız turşu ürettiklerini belirterek, 'Lezzetin sırrı tuz ve sirke' dedi.

Kayseri'de kış hazırlığı: Tezgahlar 85 çeşit turşuyla doldu
İHA
İHAİhlas Haber Ajansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kışlık hazırlıklarını hızlandırdı. Kent merkezinde bulunan turşucularda da hareketlilik artarken, tezgahlar birbirinden lezzetli turşularla dolup taştı.

Yarım asırlık turşuculuk geleneği

Kayseri’de turşuculuk yapan Şerafettin Kaya, 1974’ten bu yana doğal ve katkısız turşu ürettiklerini belirterek, ‘Lezzetli ve anne eli değmiş dediğimiz doğal turşularımızı Kayseri’ye sunuyoruz. Türkiye’nin birçok iline de gönderiyoruz. Şu an kargo hizmetimiz yok, müşterilerimiz ürünlerini kendileri alıp götürüyor. Doğal turşularımızı hizmete sunmaya devam ediyoruz’ dedi.

Turşunun lezzet sırrı: tuz ve sirke

Lezzetli turşunun püf noktalarına değinen Kaya, ‘Ürünlerin doğal ve taze olması çok önemlidir. Turşularımızı yalnızca tuz ve sirke ile yapıyoruz. Hiçbir katkı maddesi, kimyasal veya raf ömrü artırıcı madde kullanmıyoruz. Lezzetin sırrı tuz ve sirkede saklıdır’ ifadelerini kullandı.

85 çeşit turşu tezgahlarda

Kaya, toplam 85 çeşit turşu ürettiklerini belirterek, ‘Yumurta, muz, çilek, yenidünya ve hatta kozalak turşularımız mevcut. Özellikle pezik ve dal turşularımız şu anda en çok tercih edilen çeşitlerimiz arasında yer alıyor’ dedi.

Bakmadan Geçme